Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Dif ändrar taktiken - vill bli mer cyniskt: ''Som Helsingborg''

Nu justerar Djurgården sin offensiva spelmodell för att nå absoluta toppen. Flera överraskande förluster den här hösten har fått DIF:s ledning att agera. Nu väntar - i vissa matcher - ett mer taktiskt och mindre underhållande spel.

- Som det sett ut emellanåt så har vi vidtagit åtgärder och bestämt oss för att taktiskt - i vissa matcher - spela annorlunda, avslöjar Djurgårdens manager Stefan Alvén för FotbollDirekt.se.

Djurgården ska spela enklare för att bli en guldkandidat igen. Femteplatsen till trots så har Djurgården varit för ojämna och egentligen bara fullt ut fungerat i större matcher.
Den slutsatsen har Stefan Alvén och tränarteamet med Lennart Wass och Carlos Banda kommit fram till.
Därför väntar nu framöver ett - på sätt och vis - mer cyniskt spelande Djurgården. Spelarna har den senaste tiden bearbetats mentalt och träningspassen delvis fått nytt innehåll.

- Mer cyniska vet jag inte om vi ska bli? Men vi har varit lite för konsekventa i vår spelidé. I vissa bortamatcher vill vi bli lite som Helsingborg, lite mer kontrollerade och taktiska och det behöver ju inte bli så tråkigt - för det uppfattar jag inte Helsingborg som.

- Av någon anledning har vi inte lyckats ladda om efter de lite större matcherna. Det är våra insatser mot Åtvidaberg och Mjällby exempel på. Matchen mot Trelleborg efter uppehållet är en sådan match så därför har vi valt att förbereda oss lite annorlunda inför en match som vi ser som ett viktigt test.

Förändringen tror Stefan Alvén är ett måste för att kunna göra Djurgården till en guldkandidat igen.
För Djurgårdens manager är det mest av allt psykologi och taktik som skiljer från att 2000-talets trefaldiga mästare ska bli på allvar att räkna med igen.

- Vi måste nå rätt mental nivå i alla matcher. Det är en inställningssak. Vi har insett att vi inte är färdigutvecklade. Vad som skiljer oss från att bli ett topplag är förmågan att snabbt kunna ladda om efter en bra match och också spela lite enklare - när så krävs - mot viss typ av motstånd när spelet kanske inte blir lika öppet.

Har ni hållit fast lite för hårt vid att spela en underhållande fotboll? Har det kostat lite för mycket?

- Ja, det kanske har kostat lite för mycket. Ja, det har det - men det är å andra sidan förståeligt. Vi är bara i början av den satsning vi vill göra.

- Men att spela en underhållande fotboll är något vi aldrig kommer att släppa, annat än i vissa matcher. Det gäller bara att hitta balansen mellan att vara konsekvent kring en spelidé, kontra att vinna matcher.

Publicerad 2010-10-09 kl 14:04
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons