POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Dif-backen inför premiärderbyt: "Bangura kommer få tuff behandling"

Psykningarna inför Djurgården-AIK har börjat. Nu varnar djurgårdsbacken Joona Toivio för omild behandling av AIK:s stjärna Mohamed Bangura.

- Han var i bra form förra året. Men han kommer att få samma tuffa behandling som alla anfallare jag möter, säger Djurgårdens Joona Toivio till klubbens hemsida.

Den finske mittbacken har varit tämligen bofast i Djurgårdens annars ganska snurriga mittbackstillvaro sedan han kom till klubben inför fjolåret. Till årets säsong har dessutom amerikanen Gale
Agboussomonde anslutit.
Inför måndagens premiärderby känns åtminstone Toivio som en given pjäs i backlinjen. Och 23-åringen lovar att inte backa för någon. Allra minst för AIK-stjärnan Mohamed Bangura.

- Det är alltid kul att spela mot riktigt bra spelare. Men han kommer att
få samma tuffa behandling som alla anfallare jag möter, säger Toivio.

Derby och premiär på samma gång alltså. En tämligen laddad kombination, men den återhållsamma finländaren ser ingen anledning att hetsa upp sig.

- Jag oroar mig inte innan matcher. Det finns ingen anledning att bekymra sig för mycket, utan det är bara att koncentrera sig och gå ut och köra, säger Toivio.

Och det lär bli åka av, inte minst mot Bangura. Men lugnet till trots - Toivio är väl medveten om matchens betydelse.

- Första matchen är alltid viktig, vi måste börja på ett bra sätt. Att sen starta säsongen direkt mot AIK blir ju självklart något extra.

 

Publicerad 2011-04-02 kl 12:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå