POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Dif-backen spelade - trots sjukdom: "Mitt fel att vi chansade"

Kebba Ceesay klev av tidigt mot Malmö.
En förkylning som inte hunnit läka ut.
- Jag får ta på mig att vi chansade, säger Dif-tränaren Carlos Banda till fotbollskanalen.se.

Det blev en snöplig förlust för Blåränderna på Stockholms Stadion i hemmapremiären. Spelmässigt stod stockholmarna upp bra mot mästarna men scenförändringen blev total när Dembo Touray visades ut kort före paus. En hands utanför straffområdet och rött kort direkt.

Dessutom tvingades en av planens bästa spelare, högerbacken Kebba Ceesay, att bryta redan efter 36 minuter. Trots att han såg pigg och säker ut på sin kant.

- Han har varit förkyld och jag får ta på mig att vi chansade. Det var för att inte starta med två debutanter i backlinjen mot MFF, säger tränaren Carlos Banda som även gav nye amerikanen Gale Agbossomounde chansen som försvarare.

Enligt Banda ska det inte vara någon större fara med Ceesay som klev av för att han kände sig hängig och trött.

- Man märkte det inte på hans spel, men det är klart – han var ju i hetluften hela tiden och inblandad i många situationer. Är kroppen inte helt hundra så säger den ifrån, säger Banda.

Även Christer Youssef har fått sin skadedom efter en magnetröntgen. Mittfältare beräknas vara tillbaka ”i början av maj”, skriver Dif på sin hemsida.

För Djurgården som helhet väntar en tuff tid. Bara en pinne i seriespelet så här långt, från 0-0-derbyt mot AIK på Råsunda.

- Nu är det viktigt att vi vinner nästa match. Det fanns inte på kartan att det skulle se ut så här efter tre matcher, säger Carlos Banda.

Publicerad 2011-04-16 kl 13:09
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå