POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Dif-basen Bosse Lundquist redo att avgå efter kupp

Fotbollskanalen.se kan avslöja att Bo Lundquist och delar av Dif-styrelsen har meddelat valberedningen att man vill hoppa av. En falang fans med Järnkaminerna i spetsen vill kuppa in affärsmannen Douglas Roos som Dif-ordförande.
- Jag kan bekräfta det, säger Lundquist till fotbollskanalen.se.

Allsvenska storklubben Djurgården skakas nu av en intern maktkamp. Dif-basen Bosse Lundquist har ställt sin plats till förfogande och meddelat valberedningen det.

Även Dan Svanell, vice ordförande i DIF FF, och Tommy Jacobson, ordförande i Djurgården Fotboll AB och vice ordförande i Djurgården Elitfotboll AB, vill lämna sina uppdrag.

- Det har uttryckts ett misstroende mot vårt sätt att styra och har vi inte förtroende från Järnkaminerna så är det bättre att andra tar över, säger Lundquist.

- Vi är beredda att avgå direkt. För Djurgårdens bästa är det mycket viktigt att de som vill ta över måste få en chans att ta över nu när man planerar nästa säsong, vilket man börjar göra nu.

Uppgifter om missnöjet med Lundquist och att ett gäng tunga fans med Järnkaminernas bas Magnus Öhrman, tidigare ordföranden Mats Jonsson och Wille Bäckström i spetsen ska vilja ersätta honom med Douglas Roos har förekommit ett tag.
Fotbollskanalen.se har sökt Dif-basen Bo Lundquist, som i princip räddade Djurgården fotboll för drygt tio år sedan, under lång tid, men han har inte svarat på telefon, inte heller ringt tillbaka.

Nu bekräftar Lundquist att fansen uppvaktat honom, Svanell och Jacobson och krävt att han ska meddela sin avgång och hjälpa till att skola in Douglas Roos i utbyte mot att hyllas och avtackas ordentligt.

Missnöjet bottnar naturligtvis till viss del i Djurgårdens uteblivna sportsliga framgångar samt ett alltmer ansträngt förhållande mellan fansen och ledningen.

Många fans upplever att ledningen varit för hård mot fansen, och det har varit spänt ett längre tag.

Dessutom finns ett stort missnöje bland fansen när det gäller Djurgårdens fotbolls negativa inställning till Djurgården hockey som tidigare i år släppte in Anschutz som delägare, samma amerikanska företag som är delägare i Hammarby fotboll.

Bosse Lundquist har tillsammans med Svanell och Jacobson träffat de tre ledarna för fansens missnöje: Örhman, Jonsson och Bäckström och efter det kom styrelseledamöterna fram till att man ska meddela valberedningen att man ställer sina platser till förfogande.

- Vi tar åt oss av kritiken och nu får de göra sin analys av vad som är bäst för Djurgården. Kanske kan det bli ett extra årsmöte, säger Lundquist som ihop med Jacobson äger en tredjedel av Djurgårdens bolag.

Bosse Lundquist är en av Sveriges tyngsta fotbollsledare, förutom att han varit Dif-bas så är han ordförande för Elitklubbarnas förening SEF och sedan i våras sitter han även i Svenska Fotbollsförbundets styrelse.

Just det sistnämnda har stört en hel del fans. Sedan har de ökade oroligheterna på allsvenska läktare fått en del fotbollsföreträdare att vilja ta i med hårdare tag, som Bosse Lundquist, och bland annat anser många supportrar att regelverket blivit skarpare i år - och därför har en del klubbars fans bojkottat bortamatcher.

I Djurgården var dessutom många supportrar arga efter vårderbyt mot AIK då klubbens egna vakter i DIF Säkerhet använde övervåld mot fansen. Vilket ledde till ett öppet brev från fansen.

Sportsligt har Djurgården inte heller infriat förväntningarna de senaste åren. För tillfället är man på åttonde plats i allsvenskan och man åkte ur Uefa-cupkvalet mot Rosenborg. Dessutom har man rekryterat hårt på senare år och få av nyförvärven har lyft. 14-miljoners-brassen Quirino är det främsta exemplet.

Att dessutom den förre spelaren och tränaren Göran Aral gjort comeback i Djurgården för att leda en storsatsning att ta fram talanger har rört upp känslor i klubbens ledning. Han har trampat på en hel del tår, enligt fotbollskanalen.se:s källor och haft stöd av Lundquist.

Göran Aral var delaktig i den sportsliga revolution som Bosse Lundquist och riskkapitalisten Tommy Jacobson satte i gång vid millenieskiftet och som mynnade ut i flera SM-guld och cupguld för ett lag med landslagsstjärnor som Kim Källström, Andreas Isaksson, Johan Elmander och Mikael Dorsin.

Nu hoppades Lundquist och Dif-styrelsen att Aral skulle få till en ny framgångsrik era för Djurgården.

I stället saknar nu Djurgården ledning. Hösten blir spännande för alla Dif-fans och då handlar det inte om den allsvenska tabellen.

Publicerad 2008-09-07 kl 22:09
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå