POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Dif-basen vill slopa 51-procentsregeln – stoppas av medlemmarna

Dif-basen Tommy Jacobson och klubbens medlemmar har olika åsikter i 51-procentsfrågan.
- Den är en konstlad företeelse, säger Jacobson till fotbollskanalen.se.

Djurgården har årsmötesbeslut på att klubben är för 51-procentsregeln. En majoritet av medlemmarna vill alltså inte att privata intressen ska kunna köpa en majoritet av klubben. Ordförande Tommy Jacobson är personligen av en annan åsikt.

- Det är ingen hemlighet att jag personligen vill ta bort 51-procentsregeln, men jag måste ju rätta mig efter föreningen, säger Jacobson till fotbollskanalen.se.

- Jag tycker att det är en konstlad företeelse som inte passar in i fotbollen. Om man ska utveckla svensk fotboll måste den som satsat pengar kunna ha en majoritet. Jag tycker att förslaget som diskuterats med dryga 30 procent är bra, fortsätter Jacobson.

Tommy Jacobson berättar att han inte vill att ägare ska kunna göra vilka ändringar som helst i verksamheten, till exempel flytta laget till en annan ort. Då räcker en 34-procentsregel, menar Dif-ordföranden, som öppnar för att frågan ska kunna tas upp i föreningen igen.

- Om frågan blir aktuell igen måste vi diskutera den, men så länge majoriteten av medlemmarna vill ha kvar regeln så är det vad som gäller. Sen kan jag tycka vad jag vill. Som ordförande respekterar jag vad föreningen tycker, annars ska jag inte ha det här jobbet, konstaterar Jacobson.

Publicerad 2011-04-28 kl 13:37
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå