Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Dif-bossen om Guidetti: Bra spelare får bra betalt

Djurgården jagar John Guidetti. Klubben är redo att betala upp till 300 000 kronor i månadslön för supertalangen.
- Han är en väldigt bra spelare, säger Djurgårdens ordförande Tommy Jacobsson till fotbollskanalen.se.

Djurgården försöker få till en affär som skulle bli den allsvenska säsongens transferbomb. Klubben jagar Manchester Citys supertalang John Guidetti.

Enligt Expressen så är Djurgården redo ge den 18-årige anfallaren en månadslön på 300 000 kronor. Sportchefen Stefan Alvén bekräftar för tidningen att Djurgården har kollat med spelarens agent Per Jonsson om möjligheterna att locka hem anfallaren.

- Det är en väldigt bra spelare men först och främst handlar det om vad spelaren vill, säger Djurgårdens ordförande Tommy Jacobsson till fotbollskanalen.se.

Är det realistiskt att betala 300 000 kronor i månaden för en allsvensk spelare?

- Det beror på vilket avtal det handlar om. Men det här handlar om en väldigt bra spelare. Bra spelare får bra betalt.

Guidetti förklarade nyligen för fotbollskanalen.se att han nobbat ett kontraktsförslag från City i hopp om ett bättre avtal. Men det lär bli tufft för Djurgården att ro hem en affär. Sportsligt ärGuidetti ordentligt på gång. Han satt på Citys bänk så sent som i helgen i FA-cupmötet med Notts County och på de två senaste reservlagsmatcherna har han gjort fem mål. Vilken typ av avtal Djurgården försöker få fram verkar än så länge öppet.

- Det kan ju handla om lån eller köp, säger Jacobsson som hänvisar till sportchef Stevan Alvén på frågan hur intresserat Djurgården verkligen är.

Men du ska betatala för det här. Någon dialog har ni väl?

- Om Stefan anser att spelaren är intressant så är det vår uppgift i styrelsen att försöka lösa det ekonomiska. Som sagt, det viktigaste är att spelaren själv vill.

Djurgården hade chansen att hämta in John Guidetti på lån ifjol. Men nobbade och spelaren hamnade istället i sin moderklubb - Brommapojkarna. Han var då öppet besviken på hur Djurgården och Stefan Alvén skött förhandlingarna.

Publicerad 2011-02-02 kl 10:30

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER