Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Dif-fansens krav: "Sänk biljettpriserna!"

Ödesmatch för bottenstriden. Men Djurgårdens mest aktiva supportrar hotar att bojkotta matchen mot Syrianska på fredag.

Djurgården gästar på fredag Syrianska i en högst betydande match för bägge lagen – vars allsvenska existens står på spel. DIF ligger fyra poäng framför just Syrianska, som är på kvalplatsen.

Vägen till Södertälje är kort för bortafansen, men det kan ändå bli glest på läktarna. Två av Djurgårdens mest aktiva supportergrupperingar, Ultra Caos Stockholm och Fabriken Stockholm, hotar nämligen att bojkotta matchen – om biljettpriserna inte sänks. Man anser att det är orimligt att ta över 200 kronor för att se en bottenmatch i allsvenskan på plats.

"Att gå på fotboll i Sverige blir svårare och svårare. Att bestämma sig efter jobbet för att ta en avstickare till Södertälje för att kolla på fotboll kostar numer 250 kr om man vill stå på den för Dif tilldelade sektionen. Genom att stänga av Dif:s kortsida omöjliggör man också att många unga studenter som utgör en stor del av Dif:s normala bortafölje har råd att åka till matchen. Att vara tvungen att betala över 200 kr för en bottenmatch i en av Europas sämsta ligor är inget annat än ett hån mot oss som gör allt för att följa Dif på plats", skriver Ultra Caos Stockholm på sin hemsida.

Djurgården har uppmanat hemmalaget att stänga kortsidan, med anledning av risken att ha sina supportrar bredvid hemmaläktaren.

"På begäran av Djurgårdens IF har Syrianska FC, tillsammans med arenabolag och polis, bestämt att den södra sektionen (kortsidan som vanligtvis används av bortaklackarna) kommer att hållas stängd av säkerhetsskäl", skriver Syrianska på sin officiella hemsida.

Fansen vädjar nu att öppna upp sektionen.

"Fotboll ska vara lättillgängligt och rimligt prissatt. Det är inte matchen på fredag. Därför väljer vi att inte gå på matchen om prissättningen är fortsatt lika hög. Öppna upp en del av den avstängda kortsidan och sälj biljetter till rimligt pris!", skriver supportrarna.

Syrianska tar normalt sett 120 kronor för en biljett på bortasektionen när andra lag gästar. Förköpspriset till fredagens match ligger på 210 kronor för de bägge långsidorna. På matchdag kostar biljetterna 250 kronor.

Det är inte den första gången som Syrianska utsätts för hot om bojkott. AIK-supportrar gjorde detsamma och fick ner priserna. Elfsborgs fans å sin sida åkte hela vägen från Borås, för att i protest ställa sig utanför arenan.

Publicerad 2011-09-29 kl 11:57
Annons
Annons
Annons