Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Dif får 300 000 kronor av förbundet - högriskmatcher spelas på Stadion

Djurgården får 300 000 kronor av fotbollförbundet – och från nästa säsong spelas högriskmatcher på Stockholms Stadion.
- Vi är överens, säger Lars-Åke Lagrell.

Fotbollskanalen har tidigare rapporterat om debatten mellan Dif och SvFF:s ordförande Lars-Åke Lagrell angående mötet med IFK Göteborg 22 augusti. Efter oroligheterna kring kvalet mot Assyriska förra hösten beslutades att samtliga högriskmatcher skulle förläggas utanför Stockholms Stadion, som förbundet inte tyckte höll måttet.

- Det var derbyt mot AIK, matchen mot Helsingborg – som spelades utan publik – och så den här Göteborgsmatchen, säger Lars-Åke Lagrell.

I det läget ville Djurgården använda Söderstadion som spelplan mot Blåvitt – men stötte på patrull från svenska fotbollförbundet.

- Vi sade nej, eftersom vi såg en hotbild där, berättar Lagrell och refererar till en kampanj genomförd av Hammarbysupportrar som ville hindra lokalrivalen från att använda ”deras” arena.

Det beslutet gjorde Dif-basen Tommy Jacobson irriterad – eftersom Råsunda, dit laget hänvisades, kostar mer än dubbelt så mycket att hyra som Stockholms Stadion. Men nu har parterna enats om en kompromiss. Djurgården får 300 000 kronor i ersättning av förbundet, vilket motsvarar mellanskillnaden i kostnader gentemot att använda Stockholms Stadion.

- Man kan säga att vi kompenserar på det sättet, ja. Men pengarna ska också gå till det åtagande som Djurgården gör genom att ta in extra publikvärdar till den här matchen. Vi har velat avdramatisera och försökt att minska på den polisiära närvaron, säger Lagrell.

Enligt honom utgör de 300 000 kronorna ett engångsbelopp, och visar på att förbundet inte ”försökt sko sig ekonomiskt” på Djurgården. Säkerheten har hela tiden stått i centrum, förklarar Lagrell.

Från och med nästa år får Dif använda Stockholms Stadion för alla högriskmatcher utom derbyt mot AIK.

- Om inget negativt händer på Stadion under hösten är frågan utagerad för vår del. Det blev inga högriskmatcher där under 2010, och nu lägger vi det bakom oss. Just kring AIK-derbyt upplever vi dock att det råder konsensus om att Råsunda är det bästa alternativet, säger Lagrell.

Publicerad 2010-08-20 kl 00:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons