POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Dif-förvärv officiellt klar: "En mycket bra spelare"

Intresset för honom var svalt. Men Magnus Pehrsson tvekar inte på nyförvärvet Peter Nymanns kvaliteter.
– Det är en mycket bra fotbollsspelare, säger Djurgårdsmanagern.

Djurgården bekräftar nu de uppgifter som Sportbladet kom med tidigare under fredagen. Stockholmsklubben värvar Peter Nymann, närmast från danska Esbjerg.

Den 28-årige mittfältaren ville inte förlänga sitt kontrakt – men hade svårt att hitta en ny klubb enligt vad FotbollDirekt.se erfarar. Trots landslagsmeriter och ett gott anseende i Danmark var intressenterna få.

– Det är en mycket bra fotbollsspelare, och han har egenskaper som passar för den fotboll som jag vill att vi ska spela. Hans fungerar bäst på högersidan, back eller mittfältare, men kan även spela till vänster om det skulle behövas, säger Dif-managern Magnus Pehrsson, som fick upp ögonen för Nymann under sin tid i Ålborg, till klubbens hemsida.

– Hans spetsegenskaper är passningsspelet, snabbheten och förmågan att slå bra inlägg. Fysiken är också mycket bra och han är väldigt löpvillig. Dessutom får vi in nyttig erfarenhet i laget. Nymann har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över två och ett halvt år och blir Djurgårdens andra nyförvärv i sommar.

Tidigare har man gjort klart med mittfältaren Adama Guira från spanska tredjedivisionen.

– Jag ser verkligen fram emot det, jag har spelat i Superligan i Danmark väldigt länge och kände att det var läge med ett miljöombyte och jag tror att det här är ett bra steg för min egen fotbollsutveckling, säger Peter Nymann.

– Så när Djurgården hörde av sig så var det ett enkelt beslut. Jag gillar verkligen Stockholm och Djurgården känns som en spännande klubb. Magnus har presenterat ett bra upplägg och jag ser fram emot att hjälpa Djurgården uppåt i tabellen

Publicerad 2011-07-08 kl 22:05
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå