Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Dif-förvärvet om debuten: "Blandar och ger alldeles för mycket"

I slutet av förra veckan skrev Petter Gustafsson på för Djurgården. I helgen kom debuten och han fick mycket lovord efter debuten. Själv är han mer blygsam.

- Jag anser själv att jag blandar och ger alldeles för mycket fortfarande. Samtidigt blir det så att man håller tillbaka lite i offensiven till en början då man fortfarande inte är helt varm i kläderna, säger han till FotbollDirekt.se.

Petter Gustafsson är en okänd spelare för den breda massan, från en undanskymd frånvaro i Skellefteå FF kliver ytterbacken rakt in i en storklubb.
- Det är klart att det är stor skillnad för mig. Träningarna skiljer sig oerhört i kvalitet och tempo från vad jag är van vid. Självklart var det svårt för mig till en början, men ju längre tiden går anpassar jag mig till det högre tempot. Att jag hela tiden kunnat träna med Djurgården innan övergången var klar har underlättat en hel del för mig, dessutom har laget tagit väl hand om mig vilket också gör det lättare att slappna av.

Djurgårdens nya ytterback Petter Gustafsson är lyrisk över sin tränarduo Andreé Jeglertz och Zoran Lukic.
- Intrycket av de nya tränarna är kanonbra. Både Andreé (Jeglertz) och Zoran (Lukic) är oerhört kunniga och proffsiga i allt de gör, säger nyförvärvet Petter Gustafsson.

Han är värvad som ett ytterbacksalternativ till Jan Tauer på vänsterbacksplatsen, men om det skulle knipa finns Petter Gustafsson som alternativ på fler positioner.
- Jag har min största styrkor i det offensiva spelet och jag har spelat både mittfältare och ytterforward i ett 4-3-3 system förut. Men det är framförallt på ytterbacksplatsen jag är tänkt och det är även där jag trivs bäst, berättar Gustafsson.

Efter träningsmatchen Brommapojkarna under lördagen plockade Skellefteåsonen ut ett bra betyg från tränaren Andrée Jeglertz som menade att man än så länge "inte kan kräva mer". Spelaren själv är mer återhållsam om sin egen insats.
- Förhoppningsvis, när jag kommit in i spelet lite mer börjar jag ta för mig även i offensiven där jag kan utnyttja mina bästa egenskaper.

Olle Nyström

Publicerad 2009-02-23 kl 10:56