Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Dif-förvärvets löfte: "Bjuda på underhållande fotboll"

Djurgården vann dragkampen om Christer Youssef och nyförvärvet tänker bjuda supportrarna på publikfriande fotboll den här säsongen.

- Jag vill bjuda på underhållande fotboll. Fråga publiken på Grimsta så kan de bekräfta att jag spelar underhållande, säger Youssef till FotbollDirekt.se och skrattar.

- Jag gillar att ha boll och vill spela snabbt. Sådant som publiken gillar, utvecklar han.  

Efter flera år i Brommapojkarna valde Christer Youssef att inte förlänga sitt kontrakt med BP. För en dryg månad sedan kom uppgifter att Malmö FF och AIK jagade 21-åringen. Men till slut blev det Djurgården för yttermittfältaren.
- Det var många klubbar inblandade men jag är glad för att det blev Djurgården. Det kändes bra redan från början och efter diskussioner med tränarna så gick jag på magkänslan. Jag är mycket nöjd med mitt val.

Yussef gjorde förra säsongen 26 superettanmatcher med Brommapojkarna och gjorde fem mål. Det har funnits lite olika uppgifter om var han helst huserar på planen.
- Jag ser mig själv som yttermittfältare, men kan även gå centralt.

Du spelade i allsvenskan med BP för två år sedan. Vad har du utvecklat sedan dess? - Jag har förbättrat min snabbhet, mognat mer och tar mer kloka beslut på planen. Det ska bli otroligt inspirerande säsong.

21-åringen har under dagen gjort sina två första pass med sin nya klubb.
- Det kändes riktigt bra och grabbarna har verkligen varit skitsnälla, säger Youssef.

Publicerad 2009-01-12 kl 15:14
Annons
Annons
Annons