Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Dif föryngrar - "Finns inte plats för äldre"

Tre rutinerade spelare försvinner till nästa säsong hos Djurgården. Men den rutinen kommer inte att ersättas.

- Vi kommer att försöka skapa en trupp, där vi har cirka åtta spelare som är över 24 år. Då ska man vara etablerad men har en massa utveckling i dig men ändå ha kommit ganska långt. Därför valde vi den åldern. Resten ska vara runt 20 år, säger Djurgårdens manager Magnus Pehrsson till dif.se.

Mattias Jonson, Prince Ikpe Ekong och Pa Dembo Touray har varit lagets tre 30-plusare den senaste säsongen. Men när nu dessa spelare försvinner kommer de inte att ersättas av någon ny rutinerad "lagpappa".
- Det innebär att det inte finns mycket plats för ett antal äldre spelare som är väldigt stora spelare. Kanske finns plats för någon sådan typ. Annars är det spelare med en väldigt stor potential som är yngre och som det finns utveckling i som vi vill ha i laget, säger Pehrsson.

Pehrsson berättar också att man inte kommer att stressa fram något nyförvärv till nästa säsong.
- Vi ser ju helst att så stora delar som möjligt av nästa års trupp är klar när vi börjar om efter julledigheten. Men om det då saknas, en, två, tre eller fyra spelare, så får det göra det. Vi kommer inte att stressa fram något, utan verkligen hitta rätt spelare. Däremot vet vi att vi har en deadline sista mars.

Publicerad 2011-11-11 kl 22:07
Annons
Annons
Annons