Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Dif frågade ut Melkemichel om kopplingen till kriminelle brodern: "Har givit bra svar"

Foto: SCANPIX

Özcan Melkemichels bror riskerar livtids fängelse och har en viktig roll i Södertäljenätverket.
Något som Djurgården tog upp under rekryteringen av sin nya tränare.
- Özcan har givit bra svar på det, säger vd:n Henrik Berggren till Fobollskanalen.

Bülent Aslanoglu har kallats för "Gudfadern" och har en roll i Södertäljenätverket, ett kriminellt nätverk med säte i Södertälje. Alanoglu är bror till Djurgårdens nytillträdde tränare Özcan Melkemichel.

- Vi har inte haft kontakt på väldigt länge. Han har valt en väg och det har ingenting med mig och min familj att göra. Det är viktigt att ni också vågar ställa de frågorna för jag kan inte styra över honom. Jag har försökt på alla sätt och vis men det är som det är, sade Melkemichel till Sportbladet efter att han presenterats som ny tränare för Djurgården.

Melkemichel sade till Sportbladet att han kan tänka sig att hans brors historia kan ha funnits i bakhuvudet på klubbar som övervägt att anlita honom men valt andra alternativ.

Djurgårdens vd Henrik Berggren säger till Fotbollskanalen att så har det varit även för dem under rekryteringen, men att det i slutändan inte spelade någon roll.

- Özcan har givit bra svar på det när vi träffat honom inför den här tränarsigneringen. Jag tycker att han har givit bra svar i media och han har gett bra svar till oss. Vi har vetat om det där. Han har varit öppen med det och inte försökt dölja något.

Vad har ni ställt för frågor?
- Alltid när vi anställer nyckelpersoner vill man veta hur deras liv är i stort. Det gäller vem som helst. Vi tycker helt enkelt att vi har fått bra svar.

Det var med andra ord aldrig något hinder?
- Vi upplevde inte det. Vad hans brorsa gör... Det är två helt olika personer. Vi tycker Özcan är en bra fotbollstränare och hoppas han kan göra det bra för oss.

Berggren säger att klubben i samtal med Melkemichel berättat om klubben, kravbilden och målen.

- Vi har berättat så gott vi kan om Djurgården och Özcan är helladdad för att göra en bra insats så vi kan ta kliv i vår utveckling. Vårt mål är att konkurrera om spel i Europa så småningom och då tror vi att Özcan är rätt person för det.

- Vi försöker välja tränare som kan ge så bra resultat som möjligt. Det är vårt uppdrag. Där tycker vi att Özcan passade bra in i vår profil på den tränare vi söker. Han har varit en sådan tränare tidigare i sin karriär.

Publicerad 2016-12-02 kl 10:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons