Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

DIF ger sin syn på kvalkaoset: "Det blev slagsida i rapporteringen"

Djurgården har gett sin syn på händelserna på Stockholm Stadion under och efter kvalmatchen mot Assyriska.
- Vi kände att det blev lite slagsida i rapporteringen, säger DIF:s informationsansvarige Jonas Riedel till fotbollskanalen.se.

I veckan kunde fotbollskanalen.se berätta om den rapport Assyriska skickat in till förbundet efter allsvenska kvalmatchen mot Djurgården, och i rapporten kunde man läsa om en hotfull och våldsam stämning på Stockholm Stadion.

Kulmen nåddes under planinvasionen där DIF-supportrar firade det allsvenska kontraktet då några spelar i Assyriska fick ta emot slag och sparkar från några av Djurgårdens fans.

Händelserna har efterföljts av polisutredning och mycket debatt – och nu har Djurgården på sin hemsida get sin syn på händelserna under och efter matchen, och varför vissa saker såg ut som de gjorde.
- Vi tyckte att debatten fick slagsida efter matchen på Stadion, säger Jonas Riedel.
- Jag vill understryka att det inte råder någon tvekan om att det var Assyriska-spelare som attackerades, och det är absolut inte okej det kommer vi aldrig att acceptera– det hoppas jag att det har framgått tydligt, fortsätter Riedel.

- Men om man bortser från planinvasionen har det varit två matcher av derbykaraktär. Det har varit hårda ord och inkastade föremål– men det har varit det från båda håll. Under matcherna har det varit liknande händelseförlopp. Vi skulle också kunna ta fram saker som vi skulle kunna lyfta från Södertälje – det har förekommit dåliga saker från båda lagens supportrar i båda matcherna.

Så bortsett från händelserna underplaninvasionen tycker du att det har handlat för mycket om det som hände på Stadion?
- Utan tvekan, om man pratar om vad som hände under matchen. V känner inte igen oss i den bild som målats upp i media. Sen är givetvis plan invasionen en stor skillnad, säger Riedel.

På sin hemsida skriver Djurgården bland annat om vilka åtgärder man vidtog för att förhindra en planinvasion, och vilka direktiv de fick från polisen och vilka direktiv spelarna fick för hur de skulle agera efter slutsignalen.

Publicerad 2009-11-14 kl 15:18
Annons
Annons
Annons