POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Dif har ingen utmanare till Jacobson

Sittande ledning avslöjar i dag att ingen utmanare finns till storfinansiären Tommy Jacobson.

- Vi har funderat i de banorna men vi utmanar ingen. Det finns ingen parallell plan, säger Dif-ledamoten Christer Haglund till Dagens Nyheter.

Haglunds resonemang utvecklas av en annan ledamot, Douglas Roos som även är ordförande i Djurgårdens arenagrupp.
- Mitt mål är att det äntligen ska bli lugn och ro i Djurgården. Då måste man sätta allt annat åt sidan.

Djurgårdens nya styrelse ska nu, enligt DN, bestå av Johan Skarborg, Lars-Erik Sjöberg, Ellinor Persson och Ingvar Putte Carlsson. Jacobson har även lovat ett nytillskott på 25 miljoner kronor.
Men irritationen ligger där och pyr från delar av sittande styrelse.
Ledamot Haglund är låter långt ifrån nöjd med vad som håller på att hända. Så sent som i går pekade han ju ut Jacobson som en enväldesstyrande person omgiven av ja-sägare.

- Tommy har valt en styrelse som gör att han kan driva sitt case. Det är fullt förståeligt. Jag och Douglas har väl varit lite för högljudda ibland, säger han till DN.

Douglas Roos är mer nedtonad:
- Jag kan känna en viss oro eftersom fyra av fem ledamöter kommer ifrån Djurgården riskkapitalbolag, DFAB. Därmed finns risken att de sitter på dubbla stolar, vilket kan missgynna Djurgården Fotboll. Men jag utgår från att de kan hålla sina ansvarsområden.

Den 11 november får Djurgårdens medlemmar välja mellan nuvarande styrelse, där Roos och Haglund ingår, eller den nya styrelsen som föreslagits av valberedningen med Tommy Jacobson i spetsen.

Publicerad 2009-10-23 kl 10:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå