POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Dif-hjälten inför ödesmatchen: "Jag ska skjuta igen"

Prince Ikpe Ekong sköt Djurgården närmare kval mot Helsingborg senast. Mot Kalmar tänker han försöka göra samma sak igen - och oavsett vad som händer med Dif till nästa säsong tänker han inte överge sitt lag.

- Jag kommer att skjuta igen om jag får läget, säger han inför söndagens match mot Kalmar FF.

Prince Ikpe Ekong kom till Djurgården inför förra säsongen men hade då precis som nu haft svårt att ta en ordinarie plats.
- Det har inte gått som jag har förväntat mig men det är så som livet är - ibland går det bättre, ibland går det sämre. Det enda man kan göra är att kämpa på och fokusera på framtiden. Det förflutna kan du inte göra någonting åt, säger Ekong till FotbollDirekt.se.

Matchen mot Kalmar FF på söndag är helt avgörande om laget tar sig till kval för att hålla sig kvar i Allsvenskan eller ramlar ur direkt. Dif har dock två poängs försprång på jagande Örgryte.
- Vi har redan nu lagt segern mot Helsingborg bakom oss. Matchen mot Kalmar är helt ny och det är andra förutsättningar. Jag hoppas kunna bidra med lika mycket i den matchen, säger Ikpe Ekong.

Och det är ingen tvekan från hans sida att Djurgården klarar sig till kval och att han kommer att trycka av igen från distans.
- Jag hade ett bra skott också mot Trelleborg men då tog bollen i ribban. Jag kommer att skjuta igen och det kommer ni att få se mot Kalmar.

Kalmar gjorde fem mål i lagets senaste match men det är inget som avskräcker Ekong inför söndagens match.
- Nej, Kalmar skrämmer inte mig och laget. Som jag sade tidigare - varje match är ny och man kan inte leva i det förflutna. Det är i nuet och framtiden man lever och det är den som har vi har chansen att påverka.

Han har tre år kvar på kontraktet med Djurgården och har inga planer på att överge föreningen även vid degradering.
- Jag kommer inte att omvärdera mitt kontrakt om vi ramlar ur. Jag är hängiven Djurgården och kommer att stanna så länge kontraktet räcker.

Du sade i en intervju i våras att du ville lämna klubben. Vad säger du om det idag?
- Jag tycker precis som då att tränarna inte har gett mig en ärlig chans men jag tycker jag har visat i de senaste matcherna att jag är värd att få spela och vad jag kan. Men samtidigt är jag professionell. Jag kan bara göra mitt bästa och respekterar att tränarna väljer någon annan.

Även om Ekongs hjärta klappar för Djurgården kan han ändå inte låta bli att beklaga att Hammarby har ramlat ur Allsvenskan till nästa säsong.
- Jag vet att Djurgårdens supportrar inte gillar Hammarby men för min egen del tycker jag att det är synd att en sån stor förening ramlar ur den högsta serien. De största klubbarna ska spela i Allsvenskan och med en klubb som har 10 000 supportrar på matcherna är värd att spela i Allsvenskan. Det är bra för Allsvenskan när en klubb som Hammarby är med.

Publicerad 2009-10-30 kl 12:23
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå