Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Dif-hjälten jublar över gräsbyte: "Tack, Gud - så jävla trött på mattan"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Under EM-uppehållet kommer konstgräsmattan på Tele2 Arena bytas ut.
Det jublar bland annat Djurgårdens Daniel Berntsen över.
- Tack, Gud. Jag är så jävla trött på den här mattan, säger han.

Den 5 juni är det dags - då rivs den kritiserade konstgräsmattan på Tele2 Arena upp och den 9 juli när allsvenskan drar igång igen ska en ny matta finnas på plats. Det gläder bland annat spelare i Djurgården.

En av de som är allra gladast över bytet är den norske yttermittfältaren Daniel Berntsen. När han efter söndagens 3-0-seger över Helsingborg blev påmind om att Djurgården gjort sin sista match på den nuvarande mattan utbrast han:

- Tack, Gud!

- Det är fan på tiden. Jag är så jävla trött på den här mattan. Det är dags att den försvinner och att vi får in en ny och bättre.

Hur fungerar den här mattan?
- Bollen studsar lätt ifrån en. Man kollar upp och sen helt plötsligt har bollen glidit i väg. Det räcker med en touch så försvinner bollen bara. Den är hård, platt och det är kort gräs. Bollen glider inte så snabbt på andra ställen, säger Berntsen.

Även Djurgårdens mittback Marcus Hansson ser fram emot bytet.

- Ja, jättemycket. Alla vet om att mattan inte är bra, det är ingen hemlighet, säger Hansson.

Och Helsingborgs manager Henrik Larsson konstaterade snabbt på presskonferensen att Tele2 Arena inte är någon favoritarena för hans lag. På frågan om det finns något speciellt med arenan som inte passar Helsingborg svarade Larsson:

- Det snabba konstgräset. Jag tycker inte att det är så roligt att vi har så mycket konstgräs i svensk fotboll. Men jag skyller inte förlusten på det, men det är lite för mycket konstgräs i svensk fotboll. Men som sagt, jag skyller inte på det.

Vad blir skillnaden i spelet när det går så snabbt?
- Det blir svårt att stänga ytor. Bollen flyttar sig ganska mycket snabbare kontra andra konstgräsplaner. Samtidigt får vi lära oss att hantera det. Vi vet ju om det när vi kommer upp här. Återigen, jag skyller definitivt inte förlusten på det, säger Henrik Larsson.

Se höjdpunkterna från Djurgårdens seger i klippet ovan.

Publicerad 2016-05-23 kl 08:25

Se allt från allsvenskan

Allt från allsvenskan 2016 ser du bara i C More. Skaffa C More Sport-abonnemang så missar du inte en enda sekund av serien.

Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons