Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Scanpix

Dif-ilska mot polisen som censurerar bevakningsnotor: "Maffiametoder"

Polisen tar betalt av klubbarna för bevakningen, men censurerar underlaget för notorna.

- Det är ett farligt, odemokratiskt tillvägagångssätt, säger Mats Jonsson, evenemangsansvarig i Djurgården till Sportbladet.

Sedan Polisen började ta betalt av idrottsaktiebolagen för sina insatser kring matcher i allsvenskan och superettan har man fakturerat klubbarna miljonbelopp. Men när klubbarna begär ut underlagen till fakturorna för att se vad polisen baserar storleken på insatsen på så är delar av dem censurerade.

Det visar de dokument som Djurgården begärt ut från polisen oh som Sportbladet tagit del av. I de dokumenten är mycket information kring risksupportrar och hotbild censurerad, just den information som ligger till grund för hur stor en polisinsats blir, och i förlängningen hur mycket den kommer att kosta.

ANNONS

Djurgården säger sig ha förståelse för att polisen vill skydda uppgiftslämnare och källor, men tycker att polisen borde kunna berätta vad de baserar sin bevakning på.

- Det är vi som ska betala och då måste man berätta vad vi ska bet­ala för. Men så fungerar det inte och tyvärr så håller domstolarna med. Det blir ett moment 22. Vi får en faktura strax innan match: betala och se glada ut. Det liknar gammal klassisk maffiaverksamhet, säger Mats Jonsson, till Sportbladet.

Polisen förvarar sig med att man inte har någon skyldighet gentemot Djurgården eftersom man inte har något ”leverantör-kund-förhållande” med klubbarna.

Vänsterpartiets före detta partiledare, tillika djurgårdaren, Lars Ohly, tycker att polisens agerande är felaktigt.

- Även om man är av uppfattningen att polisen gör rätt som tar betalt, så bör man åtminstone ha hederligheten att tycka det är rimligt att låta klubbarna veta vad de betalar för, säger Ohly till Sportbladet.

ANNONS
Publicerad 2013-07-06 kl 13:31
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto