Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

DIF kan driva polisbetalningsärende om ÖIS inte vill

Om Örgryte inte överklagar kammarrättens dom kommer Djurgården försöka ta frågan vidare.
- Det tror jag att både vi och våra konkurrenter kommer att göra, säger DIF:s ordförande Tommy Jacobsson till fotbollskanalen.se.

Djurgården har precis som Örgryte bolagiserat delar av sin verksamhet. Domen i Göteborgs kammarrätt, som innebär att ÖIS måste betala för en polisinsats vid en hemmamatch, kan alltså få konsekvenser även för DIF.

- Domen var väntad, eftersom lagen är tydlig. Jag hoppas att den kommer överklagas så att det kommer upp i högsta instans, säger Djurgårdens ordförande Tommy Jacobsson till fotbollskanalen.se.

Ett Stockholmsderby kan kosta upp till en miljon kronor, meddelade polisen i dag. Har ni möjlighet att betala det?

- Det är så lagen ser ut – vill vi då vara med så får vi ju betala, och dra ner på något annat. Men jag känner mig inte orolig. Jag tror att det här kommer gå att förändra, att lösa på ett bra sätt.

Tommy Jacobsson tror att lagen kommer att ändras. I alla fall på så sätt att alla klubbar kommer behandlas likadant.

- Det konstiga är att när vi spelar mot Elfsborg hemma ska vi betala notan, men när de tar emot oss hemma ska samhället betala. Jag tror inte det var tänkt så när man skrev lagen. Gränsdragningen blir ju jättesvår – vad är vårt ansvar? Om någon börjar slåss i krogkön, är det krogägarens ansvar?

Örgryte har ännu inte bestämt sig för om man vill överklaga domen eller inte. Tommy Jacobsson kan tänka sig att driva ärendet om ÖIS inte vill.

- Det tror jag att både vi och våra konkurrenter som också är bolagiserade kommer att göra. Någonstans kommer det att bli ett pilotfall.

Djurgården fick spela för tomma läktare efter en incident 2009 då en Assyriska-spelare blev attackerad av en inrusande DIF-supporter. Klubben stämde sedan supportern. Tommy Jacobsson tycker att det finns en skillnad på de pengarna DIF då krävde av supportern, och de pengar klubben blir krävda på av polisen.

- Först och främst måste ju inte alla klubbar betala – bara de som driver bolagsverksamhet. Dessutom, om vi ska betala polisinsatsen vill vi vara med och påverka hur den ska läggas upp. Det får vi inte, det är polisen själv som gör en bedömning utifrån de risker som finns, säger Jacobsson.

- Men jag tycker det är självklart att vi ska kunna stämma någon på skadestånd, om denna person springer in på ett arrangemang och slår ner en motståndare.

Publicerad 2011-02-08 kl 20:04

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER