Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

DIF kan rädda säsongen i kväll: ''Otroligt viktig match''

Djurgården har varit nere i en djup formsvacka och förstört sin allsvenska säsong. Men efter fyra raka segrar är det positivt i DIF-lägret igen. Nu väntar returen mot svårspelade Rosenborg i Uefacupen.

- Det är en otroligt viktig match när vi inte längre har någon realistisk chans på SM-guldet. Vi kan få en liten upprättelse. Den här matchen är viktig både för oss och för svensk fotboll, säger Djurgårdens assisterande tränare Paul Lindholm till FotbollDirekt.se.

Vad är klubbens mål? - Målet är att vi ska nå gruppspelet.

Djurgården vann hemmamötet med 2-1 och det räcker alltså med oavgjort på Lerkendal för blårandigt avancemang. Men det kommer att bli en otroligt svår uppgift för Djurgården att reda ut. Rutinerade Rosenborg har vecklat sig ur svårare uppgifter i sina otaliga säsonger i de europeiska cuperna. Gästerna har absolut inga planer på att spela defensivt och tänker inte krypa hem.

- Nej, vi går in som en vanlig allsvensk match. Det går inte att backa hem.

Nyckelspelaren Mattias Jonson gör i den här matchen comeback samtidigt som försvarsresen Toni Kuivasto fortfarande är indisponibel.

- Vi har stärkt vårt självförtroende efter de senaste matcherna. Nu har vi fått tillbaka tron på att vi kan vinna igen, säger Lindholm.

Rosenborg är för närvarande sexa i Tippeligan och har bara vunnit en av de fyra senaste matcherna. Laget tränas av svenske Erik Hamrén och John Pelu är utfyllnadsspelare i klubben.

Daniel Bogefors
FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-08-28 kl 11:10
Annons
Annons
Annons