Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

DIF-kaptenenen efter ännu en förlust: "Vi är inte så starka mentalt"

Djurgården inkasserade ännu en förlust på måndagskvällen och jumboplatsen kan vara ett faktum redan på tisdagskvällen. Lagkaptenen Markus Johanesson var
uppgiven efter 1-2 mot Malmö.

- Vi är inte så starka mentalt verkar det som. Tittar man på andra halvlek är det inte tillräckligt bra. Vi gör alldeles för många enkla misstag och slarvar för mycket, säger Johannesson till Canal+.

Djurgården var annars det lag som inledde matchen bäst på Stadion. En ribbträff av Sebastian Rajalakso och ett ledningsmål av Christer Youseff angav tonen och kanske skulle äntligen Andrée Jeglertz bli bönhörd i sitt prat om att laget skulle bli ett mer spelande lag.

Men Malmö var aldrig borta ur matchen och redan innan första halvlek var över hade skåningarna både fått ett mål bortdömt för offside och kvitterat.

Målvakten Pa Dembo Touray hade inte sin bästa kväll och bjöd Malmö på båda målen genom tafatta ingripanden och det var på något vis symboliskt kring hur Djurgårdens säsong har varit.

Efter matchen var Markus Johannesson riktigt självkritisk.
- Tittar man på andra halvlek är det inte tillräckligt bra. Vi gör alldeles för många enkla misstag och slarvar för mycket. Det är dåliga beslut helt enkelt som gör att vi förlorar.

Johannesson försökte också sätta ord på hans känslor i den rådande situationen och det gick inte att ta miste på den frustration som han känner för tillfället.
- Det är klart det är smärtsamt. Jobbar varje dag hela veckan, hela året för det här. Vi kan bara jobba vidare. Men man kan ändå inte komma ifrån att vi slår för bort för enkla bollar.

Mot slutet av matchen stördes den också av att publik tog sig in på arenan och mötet på Stadion avbröts i tio minuter.
Markus Johannesson ville, som numera blivit brukligt bland fotbollsfolket när publiken inte kan sköta sig, inte direkt ta avstånd från det som inträffade.
- Jag vill helst inte kommentera det hela. Det blir bara fel om jag skulle säga något men det är inte acceptabelt att folk springer in på planen.

Publicerad 2009-09-14 kl 23:09
Annons
Annons
Annons