Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Dif-Kennedy aktuell för Nigerias landslag

Kennnedy Igboananike är aktuell för Nigerias a-landslag. Dif-stjärnan följs av landslagsspioner under våren.
- Han kan kan få chansen redan i kvalet till Afrikanska mästerskapen, säger hans agent.

- Jag har fått veta av Nigerias förbundskapten att Kennedy finns med i hans planer och att han ser stora kvaliteter i Kennedy, fortsätter Innocent Okeke.

Kennedy Igboananike hyllades nyligen av Djurgårdens manager Stefan Alvén som gjorde klart vilka stora förväntningar han har på nigerianen inför säsongen.
Och året har börjat bra med alla tre målen förra helgen mot finländska mästarna HJK Helsingfors.

Men det är inte bara i från djurgårdshåll förväntningarna växer.
Nu står det alltså även klart att Nigerias landslagsledning har Igboananike under uppsikt till det nya landslag som håller på att ta form - ett landslag som precis inlett kvalet till de Afrikanska mästerskapen.

- Det är Samson Siasia som tagit över som förbundskapten efter Lars Lagerbäck och han håller på att bygga upp ett helt nytt nigerianskt landslag - och han har bra koll på Kennedy efter U20-tiden där han tidigare var förbundskapten, fortsätter Innocent Okeke.
- Han har nu begärt information om Kennedy, hur spelprogrammet ser ut under våren och fortlöpande om hur han klarar sig i träningsmatcherna under försäsongen.

Vad betyder det här? Kommer den nigerianska landslagsledningen att följa honom på plats under den allsvenska våren?
- Absolut. De kommer att se honom i flera allsvenska matcher under våren. Så gör han bara bra i från sig så har han en jättestor chans att få debutera i Nigerias a-landslag under sommaren.

Nigerias kvalspel till Afrikanska mästerskapen började redan i höstas med 2-0 mot Madagaskar och 0-1 borta mot Guinea. Nu väntar här näst Etiopien i ett dubbelmöte, det första i slutet av mars.

I Nigerias grupp b ingår Madagaskar, Guinea och Etiopien.

Publicerad 2011-02-17 kl 12:56

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER