POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Dif-krisen: ''Tvungna att ta in Magnus''

Magnus Pehrsson tar över Djurgården med omedelbar verkan - och Lennart Wass förlorar sitt jobb. En pressad djurgårdsledning målades till sist in i ett hörn.
- Vi sätter en del på spel genom att ta in Magnus tidigare men vi har inget att välja på, säger Ingvar Putte Carlsson. 

Trelleborgsmatchen (2-3) gav för många bränder att släcka, trycket på Djurgårdens styrelse blev för stort som till sist kände sig tvingade att ta in Magnus Pehrsson i förtid - åtta månader innan han egentligen skulle ha tagit över som manager.
Och han kommer mitt in i ett brinnande historiskt krisläge för Djurgården med bara en av 18 möjliga poäng den här våren.

Ett högt spel för både Pehrsson och Djurgården. 
Att den tänkte kronprinsen och klubbens stora framtidshopp tvingas starta i nuvarande sportsligt kaos kan ju sluta med att han själv dras med i fallet om han är lösningen på krisen.

- Ja, men vad skulle vi göra. Tre-fyra förluster, redan där var det svårt att stå bakom vår tränarkonstellation och efter förlusten senast så gick det inte längre, säger Ingvar Putte Carlsson, sportsligt ansvarig i Djurgårdens styrelse, till FotbollDirekt.se.

- Hade vi väntat i 4-5-6 omgångar till så är vår bedömning att det hade varit för sent att göra något. Vi var tvungna att göra något nu.

Men nu riskerar ni att bränna en namn som är tänkt som en nyckelperson i klubbens hela framtidsvision?

- Ja, vi är medvetna om det, klart att vi har haft med det i bedömningen men vi har en helt enig styrelse bakom beslutet att ta in Magnus redan nu.

- A l l a är med på att vi måste agera kraftfullt och snabbt för att möta det här läget som uppstått - och det är det vi gör nu genom att välja att ta in Magnus.

Ni har hävdat - och inte minst Magnus själv har hela tiden hävdat - att något annat än en start vid årsskiftet har varit uteslutet. Hur har ni behövt övertyga Magnus?

- Inte alls. Det var självklart för honom att komma på en gång när vi ställde frågan. Det var givet för honom och inget svårt val alls för Magnus. Han ville direkt ställa upp.

Men vill det sig illa kan Magnus också ha gjort sig resultatmässigt omöjlig innan den här säsongen är över om inte han heller lyckas göra resultat?

- Ja, men det är en risk vi får ta, det är en risk vi måste ta. Vi har som jag har sagt inget annat att välja på.

Förvärrar ni ert redan hårt utsatta utsatta ekonomiskt läge genom att lösa Magnus i förtid? Det har ju tidigare uppgetts att det handlat om stora pengar för att lösa Magnus från Ålborg i förtid? - Det här är en bra affär och inte någonting som sätter press på oss. Vi har hittat en lösning som är bra för både oss och Magnus. Jag vill också säga att Ålborg inte varit inblandade i den här uppgörelsen - det är löst långt tidigare i en separat uppgörelse.

Med Magnus Pehrssons intåg försvinner nu Lennart Wass från klubben, Stefan Alvén fortsätter som sportchef medan Carlos Banda stannar kvar som tränare - exakt hur Bandas roll förändras är oklart - men att han får ta ett tydligt steg tillbaka är klart.

- Det är Magnus som får ett totalansvar och ska leda laget under matcherna och forma organisationen - exakt vad han vill och hur han vill lägga upp det - det får vi se.

Vad säger du till Lennart Wass som nu ser ut som ensam syndabock? - Men så är det verkligen inte. Det är jävligt tråkigt det som har hänt och att ta den här typen av beslut... ja, jag lider - det här hade jag verkligen helst sluppit. Lennart och Carlos har slagits med näbbar och klor men inte gjort resultat - det är vad det handlar om.

Du har annars lika mycket kritiserat spelarna som tränarna? - Ja, men fan det måste man kunna göra. Folk är så rädda för sanningar. Men det är klart att spelarnas ansvar är stort - kvalitén har inte räckt till och det är inte tränarnas fel.


 

Publicerad 2011-05-03 kl 15:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå