POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

DIF-ledamoten Per Bouveng: "Stormen pågår"

Styrelsen i Djurgårdens IF uppges ha tillsatt Lars-Erik Sjöberg som tillförordnad ordförande. Men krisen är inte över – styrelsen i Djurgården Elitfotboll AB som driver A-laget kan rasa samman.
- Stormen pågår, säger styrelseledamoten Per Bouveng till fotbollskanalen.se.

Djurgården har organiserat sin verksamhet i två styrelser, dels en för den ideella föreningen DIF FF som är huvudman för all verksamhet, dels en för elitverksamheten som sköts i DEF AB.

Nu visar det sig att den sistnämnda kan rasa ihop.

Bosse Lundquist och Tommy Jacobson har redan hoppat av och av de tre kvarvarande har varken Ronald Åman eller Per Bouveng bestämt sig för hur de ska göra.
- Om vi hoppar av är den inte beslutsmässig och då är det upp till Djurgården IF att tillsätta nya. Om det inte är några problem? Det beror ju på hur man definierar problem. Bolagsmässigt och stagdemässigt går det, säger Bouveng.

Uppgifterna om att Lars-Erik Sjöberg ska ta över som tillförordnad ordförande vill Bouveng inte kommentera eftersom han inte sitter i den styrelsen. Att det skulle blivit något slags lugn dementerar han definitivt:
- Stormen pågår.
Hur bedömer du läget för föreningen? - Mycket allvarligt.
Vad kan det betyda för Djurgården?
- Jag vill inte spekulera i det.

Hur ser du på att Lundquist & Co klivit av?
- Min utgångspunkt är att det riktats kritik mot styrelsen och inte mot en enskild individ. Alla måste sedan utgå från sin situation och se vad man kan klara av och vad som är bäst i den uppkomna situationen. Vad kan man lägga krutet på?
Hur gör du själv? - Hur det blir framöver får vi se. Återstår en del arbete och en del telefonsamtal innan jag kan lämna besked. Min förhoppning är att jag kan göra det i morgon.
Hur resonerar du? - Min utgångspunkt är att agera utifrån förenings bästa, sedan vad det är får vi se.

Publicerad 2008-09-09 kl 22:37
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå