POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
51v

Dif-löftet: "Vet att jag är en skicklig avslutare - kommer mål"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Djurgårdens seger mot Hässleholm i spelaren ovan.

Adam Bergmark Wiberg har två raka starter i svenska cupen.
Nu saknas endast målen för Dif-anfallaren innan han är nöjd.
- Jag vet att jag är en skicklig avslutare och om jag fortsätter komma till bra chanser, så kommer det mål, säger han till Fotbollskanalen. 

Djurgården-anfallaren Adam Bergmark Wiberg anslöt inför den här säsongen från Gefle för spel i Stockholmsklubben och startade både i första gruppspelsmatchen mot Frej och i går i 3-0-segern mot Hässleholm i svenska cupen. Endast mål saknas nu för att han ska vara helt nöjd med sin start i nya klubben.

- Jag tycker att jag har startat bra, både när det kommer till träningar och matcher. Det är bara målen som saknas utifrån min prestation. Annars tycker jag att det har gått bra. Jag vet att jag är en skicklig avslutare och om jag fortsätter komma till bra chanser, så kommer det mål. Det är något jag har tränat stenhårt på hela karriären, så det känns skönt, säger han till Fotbollskanalen. 

Anfallaren var förberedd på att slängas in i hetluften direkt och få spela i båda de inledande cupmatcherna, då Mohamed Buya Turay haft skadeproblem. 

- Jo, men jag förbereder mig alltid till hundra procent oavsett om jag vet att jag ska spela eller om jag inte ska spela och ska sitta på bänken eller vad det nu kan vara. Det blev bra när jag visste att jag skulle komma in. Jag var på tå och det var kul att bara köra på.

Bergmark Wiberg tror annars på tuff konkurrens i år med Buya Turay, men ser även sig själv konkurrera om en position på en kant i lagets anfall. 

- Det är bra konkurrens och jag tycker att konkurrens är bra. Med konkurrens utvecklas man eftersom att man hela tiden måste vara på tå och vara riktigt bra för att få spela. Det är också bra, då man alltid vet att de bästa spelarna kommer att spela och dem spelarna kommer alltid vara bra. Sedan kan jag spela på flera positioner. Jag kan även spela ytter, så det ger mig fler möjligheter. Men jag gillar konkurrens, så är det.

Han tycker sig se goda möjligheter till speltid den här säsongen. 

- Det är väl om man fortsätter jobba på dag in och dag ut på träningarna. Då finns det stora möjligheter. Jag vet vad jag kan och hur bra jag kan vara. Om jag fortsätter att jobba hårt och utvecklas kommer jag få stora möjligheter till spel. Det är också min ambition, samtidigt som jag hoppas att det är allas ambition. Det skapar bra konkurrens.  

Vad känner du för dina nya tränare - Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf?
- Jag har ett jättehögt förtroende för dem. De är otroligt skickliga tränare och det har de verkligen bevisat, så jag är väldigt imponerad av dem. 

Vad har du för personlig målsättning inför säsongen?
- Jag jobbar mest med kortsiktiga mål, så det handlar mest om att känna mig lite bättre efter varje träning och efter varje dag. Då blir man helt enkelt mycket bättre och det tror jag att man gynnas av.

Härnäst väntar först gruppfinal mot Elfsborg på söndag på Tele2 Arena. Djurgården har sex poäng efter två matcher och går vidare till cupkvartsfinal med minst kryss i matchen. 

- Det är klart att det räcker, men det är inget man går för. Man går alltid för att vinna varje match och vi går för det och strävar efter det. Jag ser fram emot matchen. 

Bergmark Wiberg gjorde i fjol åtta mål på 26 matcher i superettan. 

Publicerad 2019-02-24 kl 14:25
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå