Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Dif-målvakten osäker på framtiden: "Ska ta ett möte med klubben"

Foto: SCANPIX

Hampus Nilsson var utlånad till Östersund under hösten.
Nu återvänder han till Djurgården - och får konkurrera med Andreas Isaksson.
- Jag vet ju om att det inte blir mycket till speltid om han är frisk. Vi får ha en dialog med Bosse om hur vi ska lösa situationen, säger Nilsson till Fotbollskanalen.

Hampus Nilsson kom till Djurgården inför säsongen 2013, men fick mest sitta på bänken bakom Kenneth Höie. Under en period i våras fick Nilsson ta över förstaspaden i Dif-målet, men i samband med att Andreas Isaksson vände hem till allsvenskan lånades Nilsson ut till Östersund.

Nu har låneperioden löpt ut, och Nilsson återvänder till Djurgården från Östersund.

- Jag trivdes jävligt bra där uppe. Klubben var otroligt bra mot mig. Jag fick speltid, och de har ett fotbollstänk som passar mig. Så det var väldigt kul att spela där uppe, och de har en väldigt bra stab runtomkring. Allt var jättebra, säger Nilsson till Fotbollskanalen, och fortsätter:

- Jag är ju Djurgårdens spelare, och tanken var att jag skulle vara där uppe i fyra och en halv månad för att spela och träna, och sedan återvända. Nu får vi ta det därifrån med Djurgården, om jag ska vara kvar och sitta på bänken eller om vi ska försöka hitta en lösning med en utlåning till, eller hur vi nu gör.

Nilsson har kontrakt med Djurgården över säsongen 2018 - men den tidigare landslagsmålvakten Isaksson är en tuff spelare att peta.

- Jag vet ju om att det inte blir mycket till speltid om han är frisk. Och det är ju inte kul att sitta på bänken nu när man fått spela. Så vi får ha en dialog med Bosse (Andersson, sportchef) om hur vi ska lösa den situationen. Just nu har jag inget svar.

Vad känner du att du skulle föredra? Ett lån - som ändå är en temporär lösning - en permanent flytt, eller något annat?
- Jag vet faktiskt inte. Jag har inte tänkt så långt. Nu har vi precis avslutat i Östersund och jag har flyttat hem, nu tänker jag bara på att fixa till lägenheten och få det snyggt, så får jag och Bosse ta ett möte och prata om hur vi tänker och känner, och vad Djurgården har för planer. De kanske inte tycker att jag är någonting att ha på bänken heller? Jag har inte kollat med Bosse över huvud taget. Vi får ta det därifrån. Jag och min agent ska begära ett möte med klubben snart, så får vi se vad vi får ut av det.

Nilsson har numera familj och barn, vilket gör att en flytt inte är helt okomplicerad.

- Östersund är en bit bort. Det var en flytt som inte hade fungerat i längden socialt sett. Fotbollsmässigt och hur klubben har behandlat oss där uppe har varit över all förväntan, det har varit felfritt och riktigt bra, men socialt för familjen blev det tufft där uppe.

Är det i sådana fall en klubb i Stockholmsområdet som skulle vara att föredra om det blir en flytt framöver?
- Ja, det är det väl skulle jag tippa. Men vi ska ta ett möte så får vi se.

Publicerad 2016-11-13 kl 07:27

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER