POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Dif med stor uppslutning i Ukraina: "Folk åker taxi från Moldavien"

Foto: Bildbyrån

Djurgården får med sig över ett tusen supportrar ner till Odessa i Ukraina - för det andra mötet i Europa League med Mariupol.
- Det är helt fantastiskt, säger föreningens SLO Lena Gustafson Wiberg till Fotbollskanalen.

Djurgården fick till slut med sig ett oavgjort resultat från förra veckans hemmamatch på Tele2 Arena i Europa League-kvalet. På stopptid höll Aliou Bajdi sig framme och petade in kvitteringen efter en inspel från högerkanten - som innebar 1-1 mot ukrainska Mariupol.

På torsdag väntar returmötet i Europa League-kvalets andra omgång för Özcan Melkemichels manskap. Och vad det verkar kommer man att få med sig en stort bortafölje ner till Svarta havet.

- Vi räknar med att vi är 1 200 personer på plats till matchen på torsdag i Odessa - och det är fantastiskt. Folk är redan på plats, i dag kom ytterligare några och det kommer att fyllas på fram till matchstart, säger föreningens SLO (Supporter Liaison Officer) Lena Gustafson Wiberg till Fotbollskanalen.

Hon menar det finns flera faktorer bakom klubbens stora bortafölje.

- Att vi lyckas bli så många beror på flera saker. För det första är Djurgården väldigt bra på att mobilisera folk och få stora uppslutningar - både inrikes och utrikes. Och sen beror det självklart på att det var tio år sedan sist vi var ute i Europa. Vi har i tidigare Europa-sammanhang visat prov på bra uppslutning som mot Juventus, Utrecht och Partizan.

Laget är i skrivande stund på väg ner till Odessa. Men för supportrarna har resan varit allt annat än okomplicerad, menar hon.

- Det är egentligen ganska så fantastiskt att vi blir så många. Djurgården har varken chartrat eller hjälpt till på något sätt, utan alla har fått klara sig på egen hand. Vissa har rest i 36 timmar, och sen hörde jag att någon åker hit med taxi från Moldavien.

- Men det är klart, matchen betyder såklart väldigt mycket.

Publicerad 2018-07-31 kl 18:12
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå