POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Dif-mittback välkomnar amerikansk konkurrens

Värvad som ny backklippa ifjol. Nu ser främst Jani Lyyski ut att få tuff konkurrens - med Dif:s planer på en amerikansk landslagsback.
- Jag känner absolut ingen oro, säger Lyyski.

- Ledningen har i uppgift att värva där de ser att det behövs. Om de nu tycker att det är mittbackar vi behöver så ska de värva, säger Jani Lyyski till FotbollDirekt.se.

Ifjol var det många som hoppades på Dif:s nya finländare.
Joona Toivio och Jani Lyyski värvades för att stärka upp mittförsvaret.
Toivio klev fram som ordinarie, medan Lyyski dels var skadad men också ställdes utanför laget frisk. Totalt 17 matcher från start blev det.

Och nu ser Dif ut att värva amerikanske stortalangen Gale Agbossoumonde i mittförsvaret. Men Jani Lyyski gillar läget.

- Det är ju ganska vanligt i toppfotbollen att klubbar värvar spelare, inte första gången liksom. Jag ska göra allt jag kan för att ta en plats bara.

27-årige Lyyski välkomnar konkurrensen, även om han tycker att det är många mittbackar i Djurgården redan. Och Agbossoumonde har han svårt att uttala sig om.

- Vi är ju några stycken. Men jag antar att Haginge är på väg bort också? Jag lämnar det där till ledningen, tycker de att det behövs mittbackar så ska de värva.

- Jag har inte sett Gale i spel alltför mycket, vi har tränat mycket fys de första veckorna. Men det lilla jag har sett av honom är bra, han verkar lugn och bra med bollen.

Lyyski tycker att det ser bra ut för Djurgården i övrigt. Trots att nyförvärv lyst med sin frånvaro och trots att Sharbel Touma försvunnit.

- Det var synd att Sharbel försvann, han är en klasspelare.

- Men vi har fått behålla laget och jag inbillar mig att de som har kontinuitet är de som vinner titlar. Det var många nya spelare ifjol och i år blir det förhoppningsvis bättre när alla är mer samspelta.

Publicerad 2011-01-26 kl 18:38
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå