Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Dif nära ett genombrott i arenafrågan

Det går långsamt men Djurgården närmar sig nu alltmer ett genombrott i arenafrågan. Detta sedan klubbens arenaplaner tagits upp i den politiska planen.

- Vi närmar oss verkligen ett klartecken. Djurgården har tveklöst ett väldigt starkt stöd från stadshuset och ingår nu i den politiska planen, tillskillnad från innan valet, säger Djurgårdens vd Alf Johansson till FotbollDirekt.se.

- Det finns ingen som på något vis drar i handbromsen längre från de parter vi samtalar med och det känns jätteskönt. Nu hoppas vi kunna få klartecken för att sätta i gång en planprocess från årsskiftet.

Djurgårdens nya arena har varit på gång i flera år - utan att något hänt, innan klubben i somras för första gången presenterade ett konkret förslag för 425-miljonersprojektet.
Ett genombrott kryper nu allt närmare.

De styrande borgerliga partiernas stöd växer sig allt starkare och snart hoppas Djurgårdens ledning att alla hinder ska kunna vara undanröjda.
Nästa steg blir en förnyad sittning om två veckor med Djurgårdsförvaltningen och förhoppningen är ett gemensamt beslut och klartecken för att starta en planprocess.

Men därifrån till ett bygglov - hur lovande det än ser ut - så kan det mycket väl handla om ett och ett halvt - till två år innan ett grönt ljus kommer för byggstart under 2013.
- Ja, det är vad vi ser framför oss. Målsättningen är ju att ha arenan färdig under 2014. Det är bara att inse att hur bra det än ser ut så kommer det att ta den tiden.

Jämte den ständigt pågående dialogen med politikerna så är jämte den finansiella planen på väg att ljusna.
Här finns inte tillstymmelse till oro från Alf Johansson, trots att hårt ekonomiskt pressade Djurgården kommer att tvingas låna upp 80 procent av den uppskattade totalkostnaden på 425 miljoner.

Inte ens det att genomsolida Malmö med ett eget kapital på en bra bit över 100 miljoner får jobba hårt för att få ihop kalkylerna med sin nya arena - avskräcker.
- Det är klart att det finns risker. Men vi måste våga och tror inte för en sekund att vi äventyrar klubbens existens, säger Djurgårdens vd och utvecklar:

- Ja, vi räknar med att behöva låna upp 80 procent av den totala kostnaden (340 miljoner). Resten ska riskvilligt täcka upp. Dialogen med både bank och privata intressenter är mycket bra och något som vi kommer att gå i land med.
- Jag har fått rapporter om att vi är på god väg att säkerställa finanserna som krävs för projektet.

- Nu ska vi jobba hårt på att informera alla berörda om fördelarna med den nya arenan. Vi ska bli ännu bättre på att få ut den typen av information så att alla förstår vilken nytta stadsdelen kommer att få av den här nya arenan och att ingen i dag som håller till på Östermalms IP kommer att bli utestängd

Publicerad 2010-11-02 kl 16:33
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons