Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

DIF om en storvärvning: ''Vi är försiktiga - vill inte ha en ny Quirino''

I går påstods Djurgården jaga Helsingborgs Marcus Lantz. I dag tonar tränaren Carlos Banda ner behovet av ett större nyförvärv till kommande säsong.

- Vi är försiktiga och vill inte ha in en ny Quirino igen, säger Djurgårdens tränare Carlos Banda till FotbollDirekt.se.

- Vi har redan en bra trupp och behöver inte vara desperat efter ett större nyförvärv. Vi har spelare i det här laget som kommer att bli centralgestalter.

Djurgårdens försiktighet på transfermarknaden den här säsongen har överraskat många.
Med den nya ledningens övertagande förra hösten så fick ju Djurgården ett nytillskott på 25 miljoner kronor, pengar som än så länge använts mycket sparsamt.
Därför rönte uppgifterna om Marcus Lantz och ett påstått jättekontrakt stor uppmärksamhet under gårdagen.
Banda vill inte kommentera Lantz namn men gör helt klart att han vill att säsongens linje ska ligga fast och att Djurgården alls inte är beroende av ett nytt stort namn för att kunna bli en guldkandidat igen.

- Vi har utvärderat truppen och känner att vi har mycket kvalité som det är. Det ska vi ta fasta på och utveckla. Vi ska akta oss att värva för mycket och stort - speciellt som Djurgården haft för stor omsättning de senaste åren - något som jag tror är en stor orsak till problemen som varit.

Å andra sidan är det svårt att komma runt känslan av att ett riktigt stjärnförvärv förmodligen behövs - som säsongen sett ut - för det där lilla extra för ett talangfyllt Djurgården. Banda håller inte med om resonemanget.

- Men det finns centralgestalater i det här laget. Vi har fått i gång Sjölund igen och Jonson - som fortfarande betyder mycket. Och så har vi nya namn som både Hämäläinen och Joona (Toivio). Det finns fler namn också som vi ser kommer att utvecklas.

- Ska vi ha ett nyförvärv så är det en spelare som v e r k l i g e n ska spetsa till vår trupp.

Ola Gustavsson

 

 

Publicerad 2010-10-01 kl 11:14
Annons
Annons
Annons