Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

DIF om kontroversiell Touma-värvning: Måste ge en andra chans

Djurgårdens värvning av Sharbel Touma är inte populär bland delar av fansen.
- Efter 11 år tycker jag att man måste kunna ge någon en andra chans, säger sportchefen Stefan Alvén.

När Djurgården 1999 trillade ut allsvenskan lämnade Sharbel Touma klubben för bittra rivalen AIK. Något som gjorde Touma impopulär bland Djurgårdsfansen.

Nu har klubben precis gjort klart med Touma som alltså återvänder till klubben. ”Som att komma hem”, sade Touma på måndagen.

Men frågan är hur välkommen han är bland fansen. I DIF-ledningen är man medveten om inställningen somliga ha till Touma och har valt att bemöta kritiken.
- Jag vet att många tycker att går man till AIK så är det ett svek, men jag har pratat med de som var med då och för Djurgården var det en mycket bra affär där Djurgården fick Andreas Johansson och även en del pengar, något det fanns ett stort behov av, säger Stefan Alvén till Djurgårdens hemsida.

- Jag tror att i princip alla har gjort misstag under sina liv men efter 11 år tycker jag att man måste kunna ge någon en andra chans, fortsätter Alvén.

Förutom att Djurgården i Touma får en ytter som kan ersätta Mattias Jonson som går skadad så har Touma ytterligare en faktor som talar till hans fördel.
- Förutom de fotbollsmässiga egenskaperna måste man bland annat ta hänsyn till regeln om att hälften av spelarna i spelarförteckningen måste vara så kallade hemmafostrade, vilket betyder att under perioden 15-21 år ska de under minst tre år ha varit registrerad för en svensk klubb, säger Alvén.

Publicerad 2010-03-23 kl 11:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons