Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Dif på Råsunda - tror inte på supporterilska

Djurgården kan komma att få spela sin hemmamatch mot Helsingborg på Råsunda. Men klubben tror inte att fansen kommer att reagera starkt på arenaflytten.

- Med tanke på de publiksiffror vi haft på Råsunda innan så känns det som att de har förståelse, säger Djurgårdens biljettansvarige.

Till en början var det tänkt att Djurgården skulle mött Helsingborg på Stockholms Stadion lördagen den 25 augusti. Men flera saker har ställt till det för Stockholmsklubben, som nu kan komma att få flytta matchen till Råsunda.

Går HIF vidare i Champions League-kvalet mot Slask Wroclaw måste nämligen drabbningen spelas på lördagen - och då är Stadion uppbokad till friidrotts-SM. Det innebär att Dif tvingas använda sin reservarena Råsunda i sådana fall.

Men om Helsingborg åker ur Champions League kan man stanna kvar på Stockholms Stadion - och spela en sen kvällsmatch på söndagen.

– Arenan är uppbokad för friidrotten under fredagen, lördagen och dagen på söndagen, därför kan vi spela med en sen avsparkstid. På måndagen börjar de sedan bygga för en konsert med Coldplay och därför kan vi inte spela då heller, förklarar Djurgårdens biljettansvarige Tomas af Geijerstam för FotbollDirekt.se.

Hur ser ni på en flytt till Råsunda?

– Resultatmässigt har vi spelat bra på Råsunda den senaste tiden, men ekonomiskt är det inget vidare. Bland annat tar polisen en större kostnad för matcher på Råsunda och det är mer personalkrävande. Det kommer bli avsevärt dyrare där.

Men af Geijerstam tror inte på någon sämre publiksiffra bara för att matchen eventuellt kommer att spelas på Råsunda.

– Nej, vi har ju haft en del matcher på Råsunda genom åren, fast då av andra skäl. Då har man dock vetat det tidigare. Nu har vi valt att vänta in i det sista, men vi har haft bra publiksiffror på Råsunda.

Men kan fansen inte reagera på det här?

– De har vetat om att det kan bli Råsunda. Men det finns fans som inte gillar att vi spelar där, oavsett vilken match det är. Men med tanke på de publiksiffror vi haft på Råsunda innan så känns det som att de har förståelse för det här.

Djurgårdens presschef, Jonas Riedel, låter dock inte lika positiv kring flytten.

– Det är skittråkigt, men Stadion är helt enkelt upptagen och det blir för snävt med en match på söndagen för Helsingborg, säger han.

Publicerad 2012-08-01 kl 16:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons