Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Dif-Pehrsson: ''Jag är inte typen som går in i väggen''

Djurgårdens kris djupnar - men manager Magnus Pehrsson står stadigt:
- Jag är inte typen som går in i väggen, säger den pressade Dif-profilen.

Inte en seger sedan 1-0 hemma mot Mjällby den 16 juli, något som ger sex raka matcher utan seger, inklusive den avbrutna Malmö-matchen.
Djurgården på kvalplats och alltmer illa ute inför den höstspurt som stundar efter landslagsuppehållet.
Den är en snart sagt överhettad situation för hela Djurgården och i synnerhet för nye managern Magnus Pehrsson som under hastiga omständigheter tvingades in i förtid när den gamla lagledningen tidigt i somras försvann.

Men Pehrsson visar på intet vis ängslan, trots en en situation som blir allt farligare och knappast ett uns av ljusning någonstans.

- Jag jobbar extremt hårt just nu. Men jag känner mig fräsch och hårt arbete har jag varit inställd på hela tiden, även om det inte håller att jobba som jag gör nu i en evighet, säger Djurgårdens manager till FotbollDirekt.se.

Rädd för att gå in i väggen - av press och hårt arbete?
- Gå in i väggen? Det tror jag verkligen inte, jag är inte typen som går in i väggen, även om det kanske är någonting man förmodligen inte vet förrän det har hänt.

Men situationen är onekligen speciell för Djurgården.
Etablerade namn har det inte funnits pengar till - istället har okända som Peter Nymann, Adama Guira och Nicolaj Agger hämtats in.

- Det är så det ser ut för oss. För oss har det handlat om att hitta så billiga namn som möjligt, eftersom vi inte har pengar att ta i från. Det vi har tagit in har vi varit tvungna att klara med egna pengar.

- Vi har jobbat med många namn med det här känns rätt.

Hur ser du på situationen - det kan inte ha varit någon angenäm ledighet med tanke på ert läge?

- Men när jag tog över hade vi väl 7-8 poäng upp, nu är vi i alla fall på kval och jag tror hårt på att vi ska klara av det här.

Oavsett är krisläget uppenbart och senaste intrycket av Djurgården kommer i från 1-2-förlusten mot Norrköping innan uppehållet - och med det en situation värre än någon gång under Pehrssons första månader i klubben.

Och han har svårt att smälta utvecklingen men ser likväl inga beslut så här långt han skulle vilja ha ogjorda.

- Det är tufft men jag vill verkligen ta fullt ansvar för det här. Jag tar beslut jag tror är riktiga och jag känner att jag tar rätt beslut, fortsätter Pehrsson och tillägger:

- Sedan ska man ha klart för sig att jag inte kan ansvara för beslut innan jag tog över.

Publicerad 2011-09-05 kl 14:04
Annons
Annons
Annons