Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

DIF-profil om manager-valet: ''Han är bara näst bäst''

12å

Göran Aral blir ny manager i Djurgården. En tidigare stor DIF-profil är kritisk och tycker att valet bara är det näst bästa.
- - Det är ett bra val, men bara det näst bästa valet. Magnus Pehrsson hade varit ett mycket bättre val, säger Djurgårdens tidigare sportchef Ingvar Putte Carlsson till FotbollDirekt.se.

- Han har ett mycket modernare synsätt. Tillsammans med Magnus Haglund och Rikard Norling har han ett synsätt som fotbolls-Sverige verkligen saknar och behöver.

ANNONS

Totalt sett ställer sig ändå Carlsson bakom valet av Göran Aral efter Dagens Nyheters avslöjande i dag.
Men Putte drar sig inte för att dra fram ett par besvärande faktum för Djurgårdens förmodade nye manager:
Nummer ett: Ingvar Carlsson hävdar att det är grovt felaktigt att Aral anses ha varit en av arkitekterna bakom manualen som skapade det moderna Djurgården och den dynasti som följde i många år.

- Göran Aral hade ju inte med manualen att göra. Det var jag, Mats Jansson och Marie Barth Kroon som skrev den. Och det berättar jag också mycket för Görans skull. Det kan ju inte vara särskilt kul för honom att få höra något sådant som inte stämmer.

- Men Göran var med när vi åkte ner till Ajax och där efter sedan bildade sportkommittén. Det var där nere allt började, men han hade alltså sedan ingen del i den fotbollsmanual som skapades. Däremot hade han del i rekryteringen av Sören Åkeby och Zoran Lukic. Och jag vill också säga att jag ändå uppfattar Göran som en visionär med bra fotbollsideer.

ANNONS

Den andra invändningen mot Arals person är det plötsliga avhoppet 2001 då Aral valde att - mitt i en djup kris - att lämna Djurgården som just då under sitt allsvenska comeback-år låg sist i Allsvenskan. Tre poäng och blott två mål på fem matcher hade skapat en tidig kris. Dessutom väntade ett derby mot AIK. I Carlssons ögon var Arals beslut ett svek som skadade klubben.

- Vi skulle spela 3-4-3, det hade vi bestämt och det beslutet var Göran delaktig i. Men efter en tung start där vi låg sist och hade ett väntande derby mot AIK så fick vi frågan av tränarna om de kunde få spela med en fyrbackslinje i stället. Göran kunde inte acceptera det.

Det hela utspelades inför derbyt i Handelsflottans lokaler i närheten av Kaknäs. Mötet fick en dramatisk upplösning.

- Göran kunde inte ta att vi accepterade deras önskan och bestämde sig för att med omedelbar verkan sluta.

ANNONS

Av den anledningen? - Av den anledningen. Nog för att jag hade på känn att något var på gång. Men tidpunkten...den vara mycket illa vald. Vi låg sist i Allsvenskan och hade derby mot AIK säsongen efter.

- Den här händelsen har satt stor prägel på mig som idrottsledare. För så gör man inte. Att välja den vägen i det läget. Det kan aldrig vara acceptabelt.

Hur ser du på att sportchefen Bosse Anderssons position nu ser ut att försvagas?

- Det är inte alls bra. Bosse är viktig med all sin kunskap och sina kontakter. Han har definitivt fler plus än minus. Jag tror att Bosse tillsammans med Göran - om de bara bestämmer sig för det - kan bli riktigt bra tillsammans.

Ola Gustavsson
FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-11-05 kl 13:45
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto