Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Dif-profilen känner Pehrssons kärlek

Sebastian Rajalaksos framtid i Djurgården såg osäker ut - men så förlängde han nyligen. Bara en tidsfråga enligt Rajalakso:
- Jag känner att Magnus Pehrsson tycker om mig.

Sebastian Rajalakso har bara missat en match med Djurgården i år - resten har han spelat från start. Ändå såg 23-åringens framtid i Dif såg osäker ut i somras. Utgående kontrakt och tyst från då relativt nytillträdde managern Magnus Pehrsson.
Rajalakso pekades då ut som en av de spelare som skulle dumpas inför nästa säsong, när krisen var som värst i Dif.

Men i början av september förlängde Djurgården kontraktet till och med 2014. Rajalakso säger nu att han aldrig kände någon större oro för att dumpas.

- Nej, faktiskt inte. Det var mer situationen runt hela laget som gjorde att det drog ut lite på tiden, vi har ju haft en orolig säsong och legat långt nere i tabellen hela tiden. Men det har känts lugnt faktiskt.

- Jag känner ju att Magnus Pehrsson tycker om mig, det har jag känt hela tiden. Jag har ju spelat alla matcher också. Jag känner starkt förtroende. Sedan är det förstås skönt att ha det klart. Man vet vart man ska vara i några år framöver, det blir alltid lättare att fokusera på fotbollen då.

Sebastian Rajalakso slog igenom med dunder och brak i allsvenskan 2008, då han gjorde fem mål på de fem första matcherna under sin debutsäsong i Djurgården. Åren efter har det gått upp och ner, men i år har det stabiliserat sig tycker han själv. Hittills står han på fyra mål och tre assist.

- Jag tycker att det här är min bästa säsong i Djurgården. Jag har jobbat extra med touch och bollbehandling och jag känner själv att jag har förbättrat den biten. Jag känner mig jämnare i mitt spel än tidigare.

- Sedan hade jag kanske velat göra något fler mål än jag gjort i år. Inte så att jag satt upp något speciellt mål, "så många ska jag göra", men fler än hittills. Jag vill bidra och producera framåt. Förhoppningsvis kan jag göra det och bidra till att vi håller oss kvar i allsvenskan.

Publicerad 2011-09-28 kl 19:49
Annons
Annons
Annons