POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Dif sågar förbundet efter Råsundaflytt - Lagrell biter tillbaka: "Kan inte ha allmänt krig på Södermalm"

Djurgården kritiserar förbundet som tvingar klubben till Råsunda – vilket medför dubbla hyreskostnader.
– Vi kan inte ha allmänt krig på Södermalm, kontrar Lars-Åke Lagrell.

Efter kvalet mot Assyriska förra hösten, där fans stormade planen och en motståndarspelare blev slagen, straffades Djurgården av disciplinnämnden med dryga böter och spel inför tomma läktare.

Dessutom gjordes bedömningen att årets allsvenska omgång mot IFK Göteborg 22 augusti skulle klassas under kategorin högriskmatcher, och inte fick spelas på Stockholms Stadion. Då ville Djurgården i stället använda Söderstadion eller, i andra hand, Grimsta. Men förbundsstyrelsen sade nej, något som upprör Dif-ordföranden Tommy Jacobson.

”Vi tvingas att acceptera detta. Dock förutsätter vi att man inte kommer att debitera Djurgården en högre hyra än den som vi betalar på Stadion. Det skulle innebära en hyra på 200 000 kronor istället för ordinarie 525 000 kronor på Råsunda. Att tvinga oss att spela på sin egen arena och sedan också ta ut en högre hyra skulle ge ett märkligt intryck”, skriver han på klubbens hemsida.

Jacobson fortsätter:

”Jag tycker att vi ska vara väldigt tydliga mot Fotbollförbundet:
VI TYCKER ATT DET ÄR ETT VÄLDIGT FELAKTIGT OCH ILLA UNDERBYGGT BESLUT ATT TVINGA OSS ATT SPELA PÅ RÅSUNDA.”

Men Lars-Åke Lagrell håller inte med om synpunkterna. Han anser att Tommy Jacobson blandar ihop begreppen i sin skrivelse.

- Det här har aldrig varit en ekonomisk fråga på något sätt. Det handlar uteslutande om säkerhet. Alla måste förstå att förbundsstyrelsen inte kan acceptera Söderstadion i det här fallet, att man utmanar Hammarbys supportrar på ett sådant sätt att de börjar mobilisera för att försöka stoppa matchen. Vi kan inte riskera oroligheter och ett allmänt krig på Södermalm, säger Lars-Åke Lagrell till fotbollskanalen.se.

Lagrell påpekar att förbundsstyrelsen överhuvudtaget inte resonerat kring finansiella aspekter i sitt ställningstagande, utan att man enbart tittat på vilken arena som vore säkrast att använda.

- Ingen arena är helt säker, men vilken hade du själv valt i Stockholm? Om man nu bestämt sig för att det här är en högriskmatch måste man ju också ta sitt ansvar. Och då är Råsunda det bästa alternativet. Det blir ett logiskt snedsteg om Tommy Jacobson pratar om pengar, när det handlar om något helt annat.

Han påpekar att SvFF förmodligen hade fått kritik om man låtit Djurgården spela på Söderstadion, och det sedan uppstått bråk mellan falanger av Hammarby och Dif:s supporterled.

- Någon hade med rätta ställt frågan: Hur kunde ni gå med på den här lösningen? Hur kan ni låta dem flytta från en arena till en annan - som inte är säkrare? Vi agerar på det här sättet för att undvika bråk. Har man synpunkter på det går det utmärkt väl att kritisera förbundsstyrelsen vid vårt årsmöte, där alla klubbar har direktrepresentataion, säger Lagrell.

Publicerad 2010-08-04 kl 22:57
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto