Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

DIF-stjärnans karriär i fara? - kan tvingas vila i ett år

Djurgårdens Mattias Jonson har tvingats ta ännu en kortison-spruta isin onda häl. Skulle han behöva ta en till så behöver han en årslångvila från fotbollen.

- Vid ytterligare en spruta är det sagt att det krävs ett års vila för att det ska läka i hop, säger Mattias Jonson för FotbollDirekt.se.

Sedan maj i fjol har Mattias Jonson dragits med en efterhängsen hälskada.
Stora delar av förra säsongen ägnades åt rehabilitering, totalt blev det inte mer än 13 allsvenska matcher för djurgårdsanfallaren.

För att slippa skadan ytterligare en säsong togs i förra veckan ett beslut om att Jonson skulle ta ännu en kortisonspruta, den andra i ordningen.

- Jag kan inte ha en säsong som jag hade förra säsongen. Det blev egentligen bara rehabilitering för min del, jag kunde bara träna ett par gånger i veckan. När jag kommer tillbaka den här gången ska jag vara tillbaka på riktigt.

Trots att ytterligare ett bakslag förmodligen skulle innebära ett helt års vila vill inte Jonson säga att karriären är i fara.

- Nej, det kan jag inte säga. Det får ta den tid det tar den här gången. Jag sätter ingen press på mig själv att stressa fram någonting, Andreé (Jeglertz) och Zoran (Lukic) är väl införstådda i situationen och stödjer mig i rehabiliteringsprocessen.

Trots att Jonson manar till lugn och inte vill stressa har han redan satt upp ett mål för rehabiliteringen.

- Målet är att jag återigen ska vara i full träning när vi åker till Portugal (träningsläger 16 mars).

Så premiären är inte i fara?

- Nej det ska det inte vara. Samtidigt har jag haft den här skadan sedan maj förra året så det är egentligen omöjligt att svara på, men som det ser ut i dagsläget skall jag vara fullt återställd då.

Publicerad 2009-02-24 kl 14:10