POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Dif-talang gjorde allsvensk debut: "Hade velat få ut lite mer - får ta det nästa gång"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

STOCKHOLM. Oscar Pettersson gjorde allsvensk debut mot Sirius.
Det var ett efterlängtat ögonblick för Djurgårdens anfallstalang. 
- Jag hade velat få ut lite mer kanske, men det får jag ta nästa gång, säger 19-åringen till Fotbollskanalen. 

Oscar Pettersson, 19, är en av få spelare i Djurgårdens A-trupp som har en bakgrund i föreningens ungdomsverksamhet. Pettersson lämnade i november 2016 Bromstens IK för spel i Djurgården och fick i januari i år ett A-lagskontrakt.

Under lördagen blev 19-åringen belönad med att få göra allsvensk debut mot Sirius på Tele2 Arena. Pettersson ersatte i den 75:e minuten Jonathan Ring och fick avsluta matchen på planen och fira 4-0-seger, samt utökad serieledning i allsvenskan.

- Det var grymt kul att få göra en sådan här match. Vi vann komfortabelt, har en bra publik och att få göra den här matchen kändes rätt och väldigt roligt, säger Pettersson till Fotbollskanalen. 

Hur mycket har du sett fram emot att få chansen?
- Otroligt mycket. Det är det man krigar för varje dag, att få spela här. Nu kom chansen och jag hoppas att jag får möjlighet snart igen, säger han och fortsätter:

- Ända sedan jag kom hit har jag längtat efter att få börja spela, så det är jättekul. 

Vad känner du att du hann visa upp?
- Jag hade velat ha något skott närmare mål, men det var svårt eftersom att de stod ganska lågt. Jag hade velat få ut lite mer kanske, men det får jag ta nästa gång. 

19-åringen hoppas nu på fler minuter framöver i allsvenskan. 

- Jag hoppas på att få komma in varje match och göra skillnad. Jag tror väl att det blir närmare och närmare för varje vecka som går. Nu kom första och sedan hoppas jag att det blir fler under året. 

Pettersson tycker att han har tagit bra steg i Djurgården från akademin och upp i A-laget. Han menar att han sakta, men säkert slussats in i seniorfotbollen. 

- Akademin har varit grym. Jag har mått otroligt bra sedan jag kom hit och tycker att det har varit ett väldigt bra steg för mig från Bromsten till Djurgården. Jag har också haft riktigt bra tränare. Det är bra möjligheter och sedan har samarbetet varit bra med A-laget. Jag har varit med uppe och tränat och sedan har jag slussats in på ett bra sätt. Det har varit en bra resa. 

Publicerad 2019-08-11 kl 09:12
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå