Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
35v

Dif-tränaren erkänner Mrabti-misstag: "Föll inte väl ut"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses höjdpunkterna från matchen.

STOCKHOLM. Özcan Melkemichel inledde med Kerim Mrabti som ytter mot Örebro.
Fel, känner Djurgårdens tränare i efterhand.
- Det föll inte väl ut, säger Melkemichel.

Djurgården slog Örebro med 2-0 under torsdagen. Men den första halvleken slutade mållös och den är inte Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel nöjd med. Han satsade på nyförvärvet Jowra Movsisian som forward bredvid Tino Kadewere och på Kerim Mrabti som yttermittfältare. Vanligtvis brukar Mrabti spela som forward och i slutet av den första halvleken flyttades han upp dit, efter att Movsisian skadat sig och Dzenis Kozica hoppat in.

- Vi ville få in Jowra. Han har sett lite piggare ut under veckorna. Det är också en kille som vi vill se i match. Någon gång måste vi ta ett beslut om honom och den här matchen kändes rätt. Vi ville också ha Kerim på kanten, för han har spelat där tidigare och gjort det väldigt bra. Men det föll inte väl ut, jag kan villigt erkänna det. Därför gjorde vi om till andra halvlek och det blev bättre, säger Özcan Melkemichel.

Mrabti själv säger så här om hur det var att spela till vänster på mittfältet till en början:

- Det var lite annorlunda. Jag pratade lite med Özcan inför matchen och nu när Haris (Radetinac, skadad) var borta så ville han ge chansen till Jowra. Lite tråkigt att han fick gå av redan efter 40 minuter men inför andra halvlek gjorde vi lite byten, Kevin (Walker) kom in, och jag tycker vi fick väldigt mycket energi. Det kändes väldigt bra under matchens gång och jag tycker att vi i slutändan gjorde en fantastiskt bra insats.

- Jag känner att det är presspelet som jag lyckats med, jag har varit lite av en motor där jag styr min anfallskollega och det är väl lite det jag tycker vi saknat när jag varit borta. Nu blev det lite annorlunda som yttermittfältare. Men i andra halvlek blev det bättre, säger Mrabti.

Tränaren Özcan Melkemichel är annars väldigt glad över att Djurgården bärgade sin tredje raka seger.

- Nu får vi en veckas ledighet och det tror jag killarna behöver, inte bara fysiskt utan också mentalt. Det har varit en enorm anspänning inför varje match. Vi spelade en cupfinal och sen har vi haft måstematcher. Jag vill ge en eloge till hela klubben för hur vi hanterat den krisen som tidningarna skrev om att vi befann oss i, säger Melkemichel.

Publicerad 2018-05-18 kl 07:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons