POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

DIF vill värva Sjölunds barndomskompis

Djurgården följer en finsk toppspelare. På lördag finns Dif-spioner på plats i Finland för att följa finländske toppbacken.

Djurgården kan - enligt uppgifter till FotbollDirekt - vara på väg att värva en av Daniel Sjölunds barndomskompisar.
Mittbacken Jani Lyyski, 26, har närmat sig det finska landslaget och utsågs i fjol till Mariehamns bäste spelare i fjol.
På lördag specialstuderas han av Djurgården när hans nya klubb Vaasa möter just gamla klubben Mariehamn.

- Jag kan inte kommentera det här, säger Lyyski till FotbollDirekt.se.
- Men om det är så - så är det inga problem. Jag har ändå spelat över 100 matcher på toppnivå här i Finland och är trygg i mig själv.

Har Djurgården kontaktat dig? - Som sagt jag kan inte kommentera det här men klart jag smickras av att höra att en klubb som Djurgården är intresserade, fortsätter Lyyski.

Finländarens intresse för Djurgården är emellertid ändå odiskutabelt. Vaasa-backen har länge haft speciella känslor för Stockholms-klubben.

- Jag är ju barndomskompis med Daniel Sjölund och har länge följt Djurgården på nära håll. Daniel och jag hörs av regelbundet och pratar.

Hur uppfattar du Djurgården som klubb? - En anrik klubb och något helt annat än vad vi har här i Finland, även om det finns ett par toppklubbar här som gör ett ganska bra arbete.

Hur ser du på din egen karriär? - Man vill ju alltid framåt och dyker ett bättre alternativ upp så är man ju intresserad, det är väl alla fotbollsspelare?

- Jag är nöjd med mina två senaste säsonger som gått bra och jag har fått en del utmärkelser.

Publicerad 2009-10-14 kl 14:03
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå