Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Difs evenemangsansvarige erkänner – fansen släpptes in medvetet

Djurgården och polisen var överens – instormande supportrar skulle inte stoppas. Resultatet blev att fem Assyriskaspelare slogs ner av djurgårdssupportrar.

När slutsignalen förkunnade att Djurgården stannar i allsvenskan stormade överlyckliga supportrar in på planen. Men mitt i glädjescenerna utspelades en av de allvarligaste publikskandalerna på länge i allsvenskan. Fem av Assyriskas spelare slogs ner av supportrar och en fördes dessutom till sjukhus.

- Jag är så förbannad och irriterad över att det här har inträffat. Det är en riktig plump i protokollet för oss, säger Djurgårdens evenemangsansvariga Mats Jonsson.

Han erkänner också att man var medveten om risken för planstormning innan matchen och valde att inte stoppa fansen.
- Vi gjorde en bedömning tillsammans med polisen och kom fram till att det skulle krävas en kraftig våldsanvändning för att freda planen och det skulle inte ha varit värt priset eftersom människor då skulle ha blivit slagna.

Istället fanns en annan plan för att skydda spelarna.
- Vi ville freda planen genom att spelare, ledare och domare skulle röra sig av planen så snabbt som möjligt men det gör man inte. Man stannar kvar alldeles för länge, säger Jonsson samtidigt som han noggrant påpekar att det självklart inte försvarar supportens beteende.

- Det är förbannat jävla underkänt att det här sker. Det ska inte inträffa, det får inte inträffa. Vi kan bara konstatera att det har inträffat.

Publicerad 2009-11-08 kl 22:10
Annons
Annons
Annons