DIF:s lagkapten: "Vi har oss själva att skylla"

Djurgårdens prekära läge i den allsvenska tabellen förbättrades inte ett dugg efter bortamatchen mot Gefle. Laget förlorade med 0-2 och lagkaptenen Markus Johanesson var självrannsakande efter förlusten.

- Vi ger bort matchen den första kvarten. Vi har bollen bara en eller två gånger inom laget och ger bort den alldeles för enkelt innan de gör 1-0, säger Johannesson till PPV efter matchen.

Johannesson och hans lagkamrater såg rejält chockade ut och verkade inte alls vara med i matchen från start, då Gefle satte högsta fart direkt.
Jonas Lantto snubblade med sig bollen i den femte minuten efter att han fått en passning från Alexander Gerndt.

1-0 till gästrikarna och vad man trodde ett uppvaknande för Djurgården.
Men bara sju minuter senare låg bollen i Djurgårdsmålet igen efter att Oskar Wahlström krockat med en lagkamrat och Alexander Gerndt snappat upp bollen och skickat in den mot straffområdet där Daniel Westlin dök upp och skickade in 2-0 i tomt mål.

- De får 2-0 ganska olyckligt och det påverkar hela matchen sedan, säger Johanesson något besviket.

Djurgården gjorde vad de kunde och Mattias Jonson hade ett par bra chanser att göra mål framåt och förändra matchbilden men Gefles försvarsmaskin var även denna gång obeveklig.
- Släpper man två mål, blir det jobbigt. Som sagt vi ger bort det här genom de två målen, konstaterar Johannesson.

Och att ge bort segrar är något som Djurgården verkligen inte har råd med, med tanke på hur lagets situation ser ut för tillfället.
- Vi har oss själva att skylla. Det är inte okej att uppträda så här när vi ligger i den situationen vi gör.

I och med förlusten för Djurgården blir derbyt på söndag mot Hammarby på Råsunda extra delikat.

Publicerad 2009-08-03 kl 22:07