POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Dif:s ordförande: "Kanske måste någon eller några bytas ut"

Djurgårdens riskkapitalbolag är redo att satsa på spelarförvärv redan i sommar. Föreningen är också inställda på att förstärka när transferfönstret slår upp portarna i juli.

- Vi är beredda att ta in nya spelare, men ekonomiskt har vi inte råd med en större trupp, säger klubbens ordförande Per Darnell.

Det skulle i så fall betyda att spelare från dagens trupp måste lämna för att Djurgården ska kunna förstärka redan i sommar. Andrej Komac sitter på ett utgående kontrakt och mycket tyder på att slovenen lämnar som Bosman. Även om mittfältaren skulle bli kvar så kan spelare försvinna i juli.
- Det finns olika scenarier. Kanske måste någon eller några spelare bytas ut. Det gäller att vara helt beredda.

Är Komac förlorad?
- Förhandlingar pågår. Försvinner Komac måste vi ersätta.

Bosse Lundquist och riskkapitalbolaget DF AB säger sig stå i startgroparna om Djurgården presenterar rätt spelare. Då är de beredda att investera. Om Djurgården bara klarar av lönefrågan.
- Det går till så att vi går till bolaget och frågar ”kan ni tänka er att investera i den här spelaren.” Antingen tror de på honom eller inte. Det är ungefär som ett banklån, förklarar Darnell.

Har ni ställt en sådan fråga?

- Nice try...

Under glansåren i början av 2000-talet plockade Djurgården in stjärnor som Kim Källström, Johan Elmander och Andreas Isaksson.
- Missförstå mig rätt, men nu tittar vi på mindre duktiga fotbollspelare. Även om det är en riktigt bra fotbollspelare så kanske han passar bättre in i ett 4-4-2-mönster och då kommer vi inte rekrytera honom. Det kanske istället blir någon mindre etablerad, men som istället passar in i 4-3-3.

Bosse Lundquist är frågande till föreningens målsättning - hur ser den ut?
- Innan årsmötet gick vi igenom att vi skulle vinna SM inom en femårsperiod, till och med fler. Men det behöver inte betyda att det blir redan i år.

Är du nöjd med Djurgården just nu?

- Jag tycker att det känns positivt och jag vill poängtera att jag tycker att vi har en bra trupp. Det är många som klankar ner på dem.

Är styrelsen också nöjd?
- Vi är inte nöjda med om vi förlorar med 0-2 hemma mot BP och inte nöjda när vi inte hade gjort något spelmål. Nu ser vi tendenserna att det börjar vända. Offensivt börjar det se bättre ut.

Publicerad 2009-05-12 kl 14:59
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå