Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Difs sportchef tror på talangsatsning: ”Då kan vi sälja med förtjänst”

Djurgården gör en förlust på 27,8 miljoner kronor. Stefan Alvén tror att en talangsatsning kan stärka ekonomin.
- Vi jobbar med att utveckla spelarna så att de ska öka sitt marknadsvärde, säger han till fotbollskanalen.se.

Djurgården har bekräftat uppgifterna om en förlust på hela 27,8 miljoner kronor. Difs ordförande Tommy Jacobson tycker att klubben har varit ”usel” på att sälja spelare som i stället gått gratis som Bosmanfall. Sportchef Stefan Alvén tror att det som kan vända på steken är klubbens talangsatsning.

- Jag tror att Tommy menar sett i ett längre perspektiv, de senaste åren. Vi känner att saker och ting börjar peka åt rätt håll, säger Alvén till fotbollskanalen.se

- Historiskt sett har jag svårt att kommentera det här, men sedan jag kom in så jobbar vi mycket på att utveckla spelarna så att de ska öka sitt marknadsvärde. Då kan vi sälja dem med förtjänst.

Alvén menar att det har rått en brist på köpare när det gäller Djurgårdens spelare. Han tror att klubbens satsning på att utveckla de spelare som redan finns i klubben kommer att förbättra Difs ekonomi.

- Det måste ju finnas en köpare och så måste spelaren vilja gå till den klubben som är intresserad. Nu håller vi på att bygga upp en spelartrupp som innehåller bättre spelare än vi har haft tidigare. Vi tror att det kommer att finnas köpare för de spelade vi har, säger han.

Finns det andra åtgärder som är nödvändiga?

- Nja, vi gör ju oss mindre beroende av att satsa pengar på att köpa in spelare externt, det kostar ju så mycket pengar. Det strategiska valet som vi gjorde för något år sedan är att satsa på egna talanger. Det har vi lagt ner stora resurser på, och det finns ekonomiska fördelar.

Publicerad 2011-03-10 kl 15:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons