POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

''DIF:s ställning som storklubb inte hotad''

Bosse Lundquists eventuella avång hotar inte Djurgårdens ställning som toppklubb i svensk fotboll. Det anser den förre sportchefen Ingvar "Putte" Carlsson.

- Det är klart att det blir en tuff uppgift för de som drar igång det att få det att fungera igen. Men jag tror inte som Zoran att det kommer att ta flera år innan Djurgården är en toppklubb igen, säger Carlsson till FotbollDirekt.se.

Djurgården har varit en av svensk fotbolls giganter under 2000-talet med tre SM-guld som starkaste bevis. I mångas ögon till stor del tack vare ordförande Bosse Lundquist, som tog över styret i klubben 1998. Men när han nu väljer att avgå tror Carlsson inte att det får en negativ effekt på klubben - åtminstone inte på längre sikt.

- Det är klart att det blir en tung uppgift att ersätta Bosse. Men ingen enskild person är större än sin organisation. Sedan får man inte heller underskatta de personer som idag finns i klubben. Bosse har skapat en stabil plattform och framförallt en ekonomiskt stark förening som nu skall utvecklas, konstaterar Carlsson.

Ser du någon risk i att Lundquist avgår? - Den största problematiken är om flera personer väljer att hoppa av sina uppdrag, då kan uppgiften att ersätta dem bli ännu större, svarar den förre sportchefen.

Men det är inte ett steg tillbaka för Djurgården? - Nej, både ishockeyn och fotbollen har gått igenom flera tunga perioder men alltid kommit tillbaka. Nu finns dessutom en stabil plattform i föreningen. Så jag tror inte det tar flera år innan de är tillbaka som toppklubb.

FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-09-08 kl 13:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå