POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
12å

DIF:s VD om Oremo: ''Nu trycker vi gasen i botten''

Hammarby köpte Rami Shaaban och AIK Bojan Djordjic. Två tunga symbolvärvningar. Nu har Djurgården svarat med Johan Oremo. - Vi tänker inte på det viset, men visst är det en av de största värvningar vi har gjort, säger Djurgårdens VD Alf Johansson.

FotbollDirekts expert Daniel Bogefors tror inte att Johan Oremo visar sitt värde för Djurgården redan den här säsongen. Men DIF:s förväntningar på åttamiljonersmannen är desto större.

- Det handlar inte bara om att skynda långsamt. Men det är klart att visst får vi ödmjukt titta på vart vi finns i tabellen. Nu trycker vi gasen i botten så får vi se vart det barkar, kommenterar Djurgårdens VD Alf Johansson för FotbollDirekt.com.

FotbollDirekts expert Daniel Bogefors tror annars att Johan Oremo mycket väl kan nå Kim Källströms status i djurgårdssammanhanget.

- Ja, det kan man göra. Kim är en av våra största värvningar någonsin och det här är också en av våra absolut största värvningar.

Att lyckas lägga beslag på Oremo har varit viktigt för Djurgården. Den första riktigt stora DIF-affären sedan Thiago Quirino som kostade närmare 15 miljoner. Det är lätt att förstå vilken viktig affär det här är när Djurgårdens VD berättar om storaffären som bara är ett par dagar gammal.

- Det är klart att det är viktigt för oss. Att Johan väljer Djurgården signalerar en tro på Djurgården. Det här känns verkligen bra.

- Men det har handlat om ett långsiktigt arbete. Bosse Andersson (sportchefen) hade koll på honom redan när han spelade i division III. Egentligen ska Johan svara på det, men den långsiktighet och tålamod vi har visat har nog betalat sig den här gången.

Det har påståtts att han blev för dyr när ni först ville ha honom. Stämmer det?

- Nej, Det handlade om tajming. Det var ingen penningfråga. Jag har också läst det där, men det kan jag säga - så var inte fallet.

Är ni lättade över att lyckas med en symbolvärvning igen efter missen med Quirino och med tanke på vad både AIK och Hammarby har lyckats med?

- Vi tänker inte på det viset. Lättad? Det är fel ord. Snarare handlar det om att vi känner både tillfredsställelse och stolthet. Det är många klubbar som velat ha honom, även utländska - och så väljer han oss. Det känns bra.

- Men det här visar också att vår målsättning om att satsa svenskt håller. Vi hade för många spelare förra säsongen av utländsk härkomst. Nu har vi gjort klart med namn som Johan Oremo, Patrik Hagine och Peter Magnusson. Det känns bra och är en linje som vi definitivt ska fortsätta på - till stor del genom vår egen ungdomssatsning.

Ola Gustavsson FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-07-05 kl 13:20
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto