Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

DIF:s VD står på sig - ångrar inte överklagan

Djurgården får kritik för sin journalistbojkott. Men DIF ångrar inte beslutet. Inte heller ångrar ledningen beslutet att från början överklaga den stängda premiären och all negativ publicitet det fört med sig.

- Nej, vi ångrar oss absolut inte. Jag ser det som att vi haft en skyldighet att pröva detta, säger Djurgårdens VD Alf Johansson till FotbollDirekt.se.

- Vi har behövt ställa frågan om hur mycket en enskild vettvillings verk ska få kosta? Det går inte att ångra att vi bestämde oss för att överklaga.

Detta trots all den negativa publicitet som följt allt sedan överklagandet av domen om spel inför tomma läktare i hemmapremiären efter huligandådet i den avgörande kvalmatchen mot Assyriska förra hösten.
Istället för att snabbt gå vidare valde Djurgården att ta strid och överklaga.
Först i måndags var en flera månader lång process definitivt över i det att Fotbollsförbundets dom om spel inför tomma läktare i premiären kvarstår. Då tog Djurgården det kontroversiella beslutet om att porta media i från premiären och med det mer negativ publicitet.

Men Djurgårdens VD anser inte att kostat för mycket och naggat på det lugn Djurgården så väl behöver efter det turbulenta fjolåret.

- Det har inte stört. Vi kan inte se att det har gjort det.

Alf Johansson återkommer flera gånger till att Djurgården bara haft en väg att gå.
Han kan omöjligen se att något hade kunnat göras annorlunda, trots att Djurgården kunde haft ett helt annat lugn om domen inte överklagats och om inte det känsliga beslutet om att utestänga media i från premiären hade tagits.

- Hade vi inte från början överklagat så hade jag haft svårt att se våra supportrar i ögonen. Att 10 000 personer utestängs för en enda persons verk måste prövas.

Så ni tog det inte ett steg för långt genom att utestängda media i från premiären?

- Nej, det tycker jag inte. Men vi respekterar nu beslutet till fullo att spela premiären inför tomma läktare. Vi rättar in oss i ledet. Och när nu beslutet är taget så känner vi att det är lite enklare och säkrare att vara övertydlig så att vi inte riskerar att tolka något i domen fel.

Publicerad 2010-03-17 kl 18:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons