Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

DIF:s vice-kapten: "Ingen naturlig ledare"

Lagkapten i en match under försäsongen. Nu stand-in till nye lagkaptenen Pa Dembo Touray. En ny roll för oerfarne Petter Gustavsson.

- Jag ser mig inte som en naturlig ledare ännu, säger Petter Gustavsson till FotbollDirekt.se.

- Men det var väldigt väldigt skoj att vara lagkapten i en match, man höjer sig lite extra då.

Under försäsongen har Djurgården testat fyra olika lagkaptener, Pa Dembo Touray, Mattias Jonson, Jani Lyyski och den 25-årige ytterbacken Petter Gustavsson.
Till slut valdes Touray ut att leda DIF i år. Det innebär att Gustavsson är stand-in till lagkaptensbindeln tillsammans med Jonson och Lyyski.

- Dembo, Jonson och Lyyski är väldigt starka personligheter och de har en hel del erfarenhet. Mer än mig.

Gustavsson har haft en rekordartad utvecklingskurva sedan han kom till Djurgården förra året. Från spel i division två till vice-kapten i ett allsvenskt lag på drygt ett år.

- Jag fick väldigt stort förtroende från början när jag kom hit, samtidigt som jag lyckades klara mig från skador. Att jag fick spela en hel säsong utan skador har bidragit till min snabba utveckling.

Under försäsongen har Gustavsson spelat till vänster i backlinjen. Nu hyllar han samarbetet med mittbacken och nyförvärvet Jani Lyyski.
- Han är en spelare som hjälper en med sitt snack. Han är väldigt smart också, om jag går bort mig brukar han täcka upp.

Vad är din personliga målsättning i år?
- Jag har saker och ting att jobba med såklart. Mitt främsta mål är att våga mer offensivt än förra säsongen och inte bara tänka på det defensiva. I år vet jag att det finns spelare som täcker upp för mig om jag går offensivt. Det gör det enklare att utvecklas på den punkten.

Christian Hildén

Publicerad 2010-03-11 kl 16:35
Annons
Annons
Annons