Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Dime inte utfryst: ''Det dummaste jag hört''

Gais är beredda - tvärt emot vad som sagts - att satsa på Dime Jankulovski. Efter att ha sett ut att vara utfryst fick målvaktsveteranen chansen i premiären.

- Jag tar alltid ut det bästa laget. Det var därför Dime stod mot Malmö. Han har ett år kvar på kontraktet och ingår i mina planer, säger Gais tränare Alexander Axén till FotbollDirekt.se och ondgör sig samtidigt över rykten som gjort gällande att Gais fryst ut sin trotjänare och velat bli av med honom.

- Det är det dummaste jag har hört. Det visar väl om inte annat premiären. Varför skulle vi inte vilja satsa på en spelare som har ett år kvar på kontraktet?

I slutet av november förra året det stod det annars klart att Gais och Dime Jankulovski inte kunde komma överens om ett nytt kontrakt. Han ville ha ett flerårskontrakt, Gais var inte beredda att gå så långt.

Kort därefter kom en stark reaktion från hans agent Per Jonsson och Jankulovski såg ut att ha gjort sitt i Gais.
''Det är egentligen inte klokt. Att behandla en god människa som Dime som Gais gör...det är skamlöst och jag står för vartenda ord''.

Därför överraskar Alexander Axéns förtroende för Dime Jankulovski i en premiär som slutade med att 32-åringen höll nollan.
Betydligt mindre förvånande blir det när Gais-tränaren klassificerar Dimes försäsong där han stått i fyra matcher, en mer än nye Henri Sillanpää.

- Han hade en jättebra avslutning på förra säsongen och har fortsatt lika bra under vintern. Sedan märks det att Dime fått ett lyft av konkurrens-situationen vi fått på målvaktssidan, fortsätter Axén.

Hur jämnt är det mellan Jankulovski och Sillanpää?
- Det är jämnt. Det är en helt öppen konkurrenssituation. Dagsform? Ja, men det är det väl alltid. Jag är i alla fall mycket nöjd med hur vi har det på målvaktssidan.

Publicerad 2010-03-18 kl 11:32
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons