POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Disciplinnämnden bedrövad efter skandalen: "Det här är för jävligt"

Skandalen i Skånederbyt kan kosta Malmö FF det allsvenska guldet.
- Det här är för jävligt, säger disciplinnämndens ordförande Khennet Tallinger till fotbollskanalen.se.

Det var precis i samband med Helsingborgs 1-0-mål som händelsen inträffade. De rödblåa hade kontrat in ledningsbollen och Bouaouzan firade som bäst sin fullträff.

Men på andra sidan planen låg HIF-målvakten Pär Hansson knockad. Ett knallskott hade detonerat precis invid hans ena öra och efteråt meddelades att keepern drabbats av tinnitusliknande symptom.

I samma veva rusade en supporter ned från läktaren och måttade ett slag mot Hanssons ansikte, innan polis och ordningsvakter kunde övermanna honom. Samtliga spelare lämnade planen och matchen bröts – för att inte återupptas.

- Jag blir bedrövad när jag hör det här. Det är för jävligt rent ut sagt, säger disciplinnämndens ordförande Khennet Tallinger till fotbollskanalen.se.

Han bedömer att nämnden kan fastslå ett straff vid sitt ordinarie möte 8 juni och enligt Tallinger kan repressalierna bli mycket tuffa. Men först ska matchdelegater och domare inkomma med sina rapporter, som sedan går ut på yttrande till MFF och HIF.

När mötet mellan Syrianska och AIK spårade ur 25 april fick de sistnämnda betala 150 000 i böter och förlorade dessutom matchen med 3-0.

- Det rör sig om hela skalan, alltifrån böter till stängda läktare, neutral plan, stängda sektioner. Hela det vanliga batteriet, säger Tallinger.

Hur allvarlig är den här incidenten jämfört med vad vi sett i andra matcher?
- Jag vet inte, för jag har inte sett den. Men utifrån vad jag hör är det här otroligt ledsamt. Trist, säger Tallinger.

Publicerad 2011-05-24 kl 21:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå